ELEKTROENERGETIKA
. . . . .

VESTI SRBIJA BALKAN SVET DOGAĐAJI FORUM ANKETA PROJEKTI FIRME FAKULTETI KNJIGE ČASOPISI POSLOVI LINKOVI KONTAKT

PROJEKAT: BUDI STUDENT ELEKTROENERGETIKE

FAKULTETI
ETF BEOGRAD
FTN NOVI SAD
EF NIŠ
FTN ČAČAK
FTN K.MITROVICA
VISER BEOGRAD

REČ SA FAKULTETA
ETF BEOGRAD
FTN NOVI SAD
EF NIŠ
FTN ČAČAK
FTN K.MITROVICA
VISER BEOGRAD

REČ STUDENATA

REČ ENERGETIČARA

 Adresa:
Svetog Save 65, Čačak
Telefon: 032-226-503
Website: www.ftn.kg.ac.rs/

...
Zahvaljujući bogatom istorijskom nasleđu u oblasti kulture i obrazovanja ne predstavlja iznenađenje što je Čačak u drugoj polovini XX veka postao i fakultetski grad.

Akademske četvorogodišnje studije na smeru Elektroenergetika organizuju se u okviru Elektrotehničkog odseka, pri čemu je deo nastave (uglavnom na prvoj i drugoj godini) zajednički. Diplomirani inženjeri elektrotehnike – smer Elektroenergetika koji uspešno završe predvidjene studije posedovaće potrebna znanja, organizacione sposobnosti i praktična iskustva za uspešno uključivanje u rad na poslovima vezanim za elektroenergetiku u privredi, malim preduzećima, državnim javnim preduzećima, istraživačkim organizacijama, obrazovnim institucijama, kao i za nastavak školovanja kroz specijalističke, magistarske i doktorske studije. U prve dve godine predvidjene nastavnim planom stiču se osnovna tehnička (posebno elektrotehnička) i druga naučna i društvena znanja (kao što su komunikologija, strani jezik, osnove poznavanja sistema kvaliteta i menadžmenta i slično), koja se primenjuju u specijalizovanim kursevima koji se slušaju u trećoj i četvrtoj godini. Fundamentalni kursevi koji se slušaju u prve dve godine uglavnom su obavezni, dok se u starijim godinama studentima ostavlja šira mogućnost izbora programa.

Korisni linkovi: Studijski program --- Upis

Услови за упис у прву годину основних академских студија су завршена четворогодишња средња школа и положен пријемни испит.

Пријемни испит се полаже из једног од понуђених предмета:
Електротехничко и рачунарско инжењерство
   - Математика или Физика или Основи електротехнике

Факултет техничких наука у Чачку и ове године организује
БЕСПЛАТНУ ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ за полагање пријемног испита неопходног за упис на факултет.