ELEKTROENERGETIKA
. . . . .

VESTI SRBIJA BALKAN SVET DOGAĐAJI FORUM ANKETA PROJEKTI FIRME FAKULTETI KNJIGE ČASOPISI POSLOVI LINKOVI KONTAKT

PROJEKAT: BUDI STUDENT ELEKTROENERGETIKE

FAKULTETI
ETF BEOGRAD
FTN NOVI SAD
EF NIŠ
FTN ČAČAK
FTN K.MITROVICA
VISER BEOGRAD

REČ SA FAKULTETA
ETF BEOGRAD
FTN NOVI SAD
EF NIŠ
FTN ČAČAK
FTN K.MITROVICA
VISER BEOGRAD

REČ STUDENATA

REČ ENERGETIČARA

 Adresa:
Aleksandra Medvedeva 14, Nis
Telefon: 018/529-105
Website: www.elfak.ni.ac.rs

...
Elektronski fakultet je od osnivanja posvećen ostvarenju svoje misije zasnovane na uspešnim rezultatima naučnoistraživačkog rada i njihovoj primeni u praksi. Tokom vremena Fakultet je prema uočenim potrebama privrednog okruženja, kao i aktuelnim potrebama društva, razvijao postojeće i nove profile koji obrazuju studente za postojeća i nastupajuća tehničko-tehnološka dostignuća, razvijajući pri tom uporedo i sopstvene ljudske i materijalne resurse.

Studije na smeru Energetike imaju za cilj da studentu, pored opštih teorijskih i primenjenih znanja neophodnih diplomiranom inženjeru elektrotehnike pruže i znanja iz oblasti električnih mašina, upotrebe i distribucije električne energije, električnih instalacija i osvetljenja i oblasti primene automatike i elektronike u energetici.

Diplomirani inženjeri ovog smera poseduju znanja neophodna u svim granama industrije u elektroprivredi, a železnici, u projektantskim biroima, u naučnim institutima, na poslovima konstruktora, na poslovima elektroodržavanja, itd.

Korisni linkovi: Energetika II sajt --- Forum EFN-a --- Upis

Polaganje prijemnog ispita

Izbor kandidata za upis u I godinu osnovnih studija obavlja se prema rezultatima postignutim na prijemnom ispitu iz Matematike i prema opštem uspehu postignutom u srednjoj školi.

 Zbirku zadataka za prijemni ispit iz Matematike možete preuzeti ovde.