elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

26 Jan 2023 - biznis - Ugovorena nabavka 28 vetroturbina

Kompanija Zhejiang Windey izabrana je za preferiranog dobavljača vetroturbina za projekte vetroparkova Košava faza II, Kula 2 i Ram, koje zajednički realizuju kompanije Fintel Energija i MK Group, kao i za projekte Kula 3 i Kula 4, koje izvodi Fintel Energija.

Kako se navodi u saopštenju, ugovor uključuje nabavku 28 vetroturbina ukupnog kapaciteta 110 MW, kao i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju, čime je otpočela realizacija ovih pet novih projekata zelene energije na teritoriji Srbije.

Značajan korak u izgradnji vetroparkova je zaključenje ugovora sa kompanijom Windey, globalnim liderom sa najsavremenijim rešenjima kad je energija vetra u pitanju. Ovim novim projektima dalje povećavamo vrednost našeg portofolija i nastavljamo da razvijamo OIE infrastrukturu u Srbiji“, izjavio je Ticijano Đovaneti (Tiziano Govannetti), izvršni direktor kompanije Fintel Energija a.d.

Generalni direktor MK Group Mihailo Janković rekao je da projekte obnovljivih izvora energije koje razvija njihova grupa, imaju ukupan kapacitet od 1GW.

„Zaključenje ovog ugovora je još jedna potvrda da naša kompanija OIE dugoročno vidi kao strateški važnu oblast u koju će nastaviti da ulaže. Na taj način istovremeno pružamo snažnu podršku Vladi Srbije u ostvarenju cilja da se učešće energije iz obnovljivih izvora do 2040. godine poveća na najmanje 40 odsto“, istakao je Janković.

„Počastvovani smo što smo izabrani kao preferirani dobavljač za vetroparkove Košava faza II, Ram, Kula 2, 3 i 4, i poverenjem koje su nam ukazali Fintel Energija i MK Group. Uzbuđeni smo što ćemo biti uključeni u ove srpske projekte koji predvode industriju vetra na Balkanu, i želimo da se pozicioniramo u regionu kao lider kad su vetroturbine u pitanju. Posvećeni smo tome da doprinesemo cilju Srbije u pogledu čiste energije u bliskom partnerstvu sa Fintel Energijom“, rekao je Kai Vang (Kai Wang), regionalni direktor Overseas Business Division kompanije Zhejiang Windey.

Fintel Energija i MK Group se već čitavu deceniju svrstavaju u red vodećih kompanija u proizvodnji električne energije iz vetra na Balkanu. U partnerstvu su do sada izgradile tri vetroparka u Vojvodini: Kula, La Piccolina i Košava ukupnog kapaciteta blizu 90MW, u koja je uloženo 150 miliona evra.VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

16 Mar 2023 telegraf
Menja se Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije
16 Mar 2023 blic
Potencijal geotermalne energije
15 Mar 2023 politika
EPS-ovi projekti zelene energije vredni osam milijardi evra
20 Feb 2023 ekapija
Na brdima Majdanpeka i Žagubice gradiće se VE Jasikovo
18 Feb 2023 rtv
EPS: U februaru profit od izvoza 13 miliona evra
10 Feb 2023 Južne vesti
Javni uvid u projekat Vetroelektrane „Poljanica“
9 Feb 2023 novaekonomija
Šta se menja u Zakonu o obnovljivim izvorima energije?
9 Feb 2023 ekapija
Aleksinac bi mogao da dobije dve vetroelektrane
8 Feb 2023 eps
Zeleni bum EPS-a do 2038. godine

NEW WEBSITE ABOUT POWER SYSTEMS
NEWS, EVENTS, BOOKS, BLOG, UNIVERSITIES elektroenergetika