elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

25 Jan 2023 - beta - EPS: Rad sistema stabilan

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je, uprkos havariji na polju E u Rudarskom basenu (RB) Kolubara, rad sistema EPS-a stabilan i da snabdevanje građana i privrede ektričnom energijom sigurno.

Nakon što je na istočnom delu površinskog kopa Polje E, 24. januara popodne došlo do aktivacije postojećeg klizišta koja je zaustavila proizvodnju bagera "glodar 7" koji radi na otkopavanju uglja, ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku, a proizvodnja uglja u Ogranku RB "Кolubara" nije ugrožena, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je i da nema povređenih radnika, niti uticaja na snabdevanje električnom energijom naselja u zoni rudarskih radova.

U saopštenju se dodaje da su u toku radovi na terenu, a očekuje se da će bager, nakon sklanjanja zemlje koja je delimično zatrpala jednu spoljnu gusenicu bagera "glodar 7", biti transportovan na lokaciju, gde će u narednih desetak dana biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi.

Najavljeno je da će biti pojačan rad bagera "glodar 8", a u petak će se uključiti i "glodar 2", kako bi se nadoknadile količine uglja koje kopa "glodar 7".

Rad svih proizvodnih kapaciteta EPS-a je stabilan, a na deponijama termoelektrana EPS-a ima 1,48 miliona tona uglja, što je za 5,4 odsto više od plana i deponije su potpuno spremne, navedeno je u saopštenju.

Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je sigurno, a tokom januara EPS je izvezao električne energije u vrednosti 12,4 miliona evra.

I narednih dana biće nastavljen izvoz električne energije i to od sedam do 10 miliona kilovat-sati (7-10 GWh) dnevno.VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

15 Mar 2023 politika
EPS-ovi projekti zelene energije vredni osam milijardi evra
10 Mar 2023 021
Umesto da smo izvozom struje zaradili milijardu, potrošili smo gotovo dve na uvoz
9 Mar 2023 ekapija
EPS traži procenu isplativosti hidroelektrana na Ibru
9 Mar 2023 bif
Zbog karbonske takse EPS gasi termoblokove
7 Mar 2023 kamatica
REKORDNA PROIZVODNJA STRUJE NA "ĐERDAPU 2"
3 Mar 2023 rtv
EPS oborio dnevni rekord u prodaji na slobodnom tržištu
3 Mar 2023 danas
Prozjumeri dobili olakšice za PDV
27 Feb 2023 blic
Do 2035. EPS gasi 10 blokova
27 Feb 2023 politika
Koliki su potencijali Srbije da proizvodi struju iz otpada

NEW WEBSITE ABOUT POWER SYSTEMS
NEWS, EVENTS, BOOKS, BLOG, UNIVERSITIES elektroenergetika