elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

1 Dec 2021 - rtv - 200.000 novih pametnih brojila građane neće koštati ništa

Domaći proizvođači pametnih brojila za merenje potrošnje električne energije očekuju da će učestvovati u rekonstrukciji elektro mreže, koja je u razvojnim planovima Elektroprivrede Srbije.audio icon

Konzorcijum koji čine četiri firme spreman je da isporuči oko 200.000 brojila, koliko procenjuju da će EPS-u trebati godišnje radi zamene starih satova za struju, počev od naredne godine.

Domaći proizvođači pametnih električnih brojila svoje prozvode predstavili su prošle nedelje na Sajmu energetike u Beogradu. Direktor preduzeća Meter&Control Igor Vujičić ističe da njihovi uređaji integrišu najsavremenije tehnologije i nude mogućnost nadogradnje u skladu sa budućim razvojem ove industrije.

On kaže da je konzorcijum četiri domaće firme spreman da isporuči oko 200.000 novih brojila godišnje, navodeći da to građane ništa neće koštati.

Vujičić napominje da će potrošači imati brojne benefite nakon instaliranja nove tehnologije za merenje utroška električne eneregije.

Direktor preduzeća Sitel-Mikroelektronika Srđan Tepavac objašnjava kako funkcioniše pametno električno brojilo i kako građani mogu da pristupe podacima koje prikuplja.

Zahvaljujući tome, dodaje, potrošači će imati dokaz o tome da je varijacija napona kriva za kvar nekog njihovog uređaja, što je dosad bilo gotovo nedokazivo.

Proizvođači pametnih električnih brojila navode da je uvođenje tih uređaja korisno i za industriju, ali i za obrazovne inistiticije jer je u ovoj industriji potreban stručni kadar koji će zapošljavati. Napominju i da je to jedna od retkih grana koja je opstala i unapredila svoje poslovanje, te razvila proizvode koji su globalno konkuretni.VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

1 Avg 2022 politika
Gde su se zagubila pametna brojila
18 Jul 2022 novaekonomija
Oko 12 odsto struje "nestane" na putu do potrošača
2 Jun 2022 telegraf
Detaljno uputstvo: Koliko košta ugradnja solarnih panela, kako do subvencija i kako smanjiti račun za struju
25 Mar 2022 blic
Nema SOLARNIH PANELA bez PAMETNIH STRUJOMERA
19 Jan 2022 radiostoplus
Srbija mora u energetsku tranziciju
19 Jan 2022 blic
DOMAĆA PAMETNA BROJILA – Sigurnost razvoja srpske energetike
1 Dec 2021 rtv
200.000 novih pametnih brojila građane neće koštati ništa
15 Nov 2021 sputnik
Uvode se pametna brojila u Srbiji
10 Okt 2021 bbc
Kako možete da postanete kupac-proizvođač