elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

23 Feb 2020 - ekapija - Dani energetike 26. i 27. februara u Novom Sadu

Međunarodni dani energetike i investicija održaće se 26. i 27. februara na Novosadskom sajmu. Tokom dva dana posetioce očekuje plenarna sesija "Srbija – deo Evropskog zelenog dogovora", osam panela na kojima će se govoriti o najaktuelnijim temama, kao i sesija posvećena kvalitetu vazduha.

Značaj manifestacije potvrđuje i prisustvo predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Delegacije Evropske komisije, Programa UN za razvoj, Ambasade Velike Britanije u Srbiji, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Grada Novog Sada, USAID-a, Stalne konferencije gradova i opština, Evropske banka za obnovu i razvoj, Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije...

Uz domaće stručnjake, među govornicima će biti i eksperti iz Španije, Velike Britanije i Hrvatske, koji će pričati i o praksi i iskustvu sa obnovljivim izvorima energije, mogućnostima finansiranja, korišćenju brzorastućih energetskih zasada, energetskoj efikasnosti u građevinarstvu i drugim aktuelnim temama.

Iskustva će prezentovati i Fond za energetsku učinkovitost u Hrvatskoj, dok će projekte predstaviti i Green Mile Team/Udruženje biogas – Srbija, Udruženje toplana Srbije, Institut za nuklearne nauke Vinča, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad.

Među izlagačima će biti Conseko DOO, Elektrogrejanje DOO, Srbijagas, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Opština Vrbas, Gradska uprava za privredu, Grad Novi Sad, a na Danima energetike učestvuju i lokalne samouprave Niša, Priboja, Kragujevca, kao i grad Sarajevo i Križevci u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju sajma.

Grad partner Međunarodnih dana energetike je Novi Sad. Radno vreme prvog dana, 26. februara, je od 10 do 18 časova, dok je drugog dana od 10 do 14.30.

Ulaz je besplatan za posetioce.VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

24 Sep 2020 novosti
TE KOSTOLAC prema planu
21 Sep 2020 021
Male elektrane - profit ogroman, a poslovni rizik minimalan
21 Sep 2020 ekapija
Biogas i biomasa veliki potencijal za Srbiju
18 Sep 2020 novaekonomija
Poslovanje Elektroprivrede Srbije: Monopol, a pravi gubitke
14 Sep 2020 rts
Otpad koji nastaje „od njive do trpeze" idealan za „zelenu struju"
8 Sep 2020 novosti
MILION I PO STRUJOMERA ZA ZAMENU
7 Sep 2020 b92
VE Krivača: Imaće 22 vetrogeneratora visine do 205 m
7 Sep 2020 ems
Potpisan ugovor o dogradnji i opremanju trafostanica u Kragujevcu i Kraljevu
3 Sep 2020 rts
Menjaju se stari ormari za strujomere