elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

13 Sep 2021 - srna - Hidroelektrane na Drini: PREMAŠEN PLAN PROIZVODNjE

Preduzeće "Hidroelektrane na Drini" u ovoj godini je proizvelo 925 gigavat-časova električne energije, što je skoro 140 odsto godišnjeg plana, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

Perišić očekuje da u naredna četiri mjeseca neće biti problema i da bi ovo moglo biti jedno od najboljih poslovnih i proizvodnih ostvarenja.

"Od decembra prošle godine u svakom mjesecu smo prebacili plan proizvodnje što nas stavlja u povoljan položaj jer smo ove godine ostvarili dobit malo manje od deset miliona KM i nadamo se da će do kraja godine usljed povoljnih situacija ta dobit biti i veća", rekao je Perišić.

On je naveo da preduzeće od svakog proizvedenog kilovat-časa izdvaja naknadu za četiri lokalne zajednice u Republici Srpskoj, koja je baza za infrastrukturne projekte i za zapošljavanje.

Prema njegovim riječima, kao društveno odgovorno preduzeće na korak su do ostvarenja infrastrukturnog projekta koji se odnosi na put prema alarmnoj stanici Bikavac.

"Dobili smo saglasnost Elektroprivrede Republike Srpske za realizaciju investicije koja je u proceduri izrade tehničke dokumentacije, nakon čega ostaje izbor izvođača da bi se put što prije uradio, jer stanovnici Bikavca imaju višegodišnje probleme, a investicija je 300.000 KM", rekao je Perišić.

On je naveo da su u ovom preduzeću svjesni situacije u lokalnoj zajednici zbog neusvajanja budžeta opštine Višegrad i zbog problema koji proizilaze iz toga.

Perišić je podsjetio i da su na bazi uspješnog poslovanja realizovali određene projekte, odnosno pomogli sportska i kulturna udruženja iz grada.

"Službe u našem preduzeću rade na pripremi konkursa za stipendije i mi smo spremni da izađemo našim studentima u susret", najavio je Perišić.VESTI SRBIJA SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti BALKAN :

3 Nov 2021 b92
SE Trebinje - Početak izgradnje na proleće
11 Okt 2021 srna
ERS U NAJVEĆEM INVESTICIONOM CIKLUSU OD KAD POSTOJI
6 Jun 2021 srna
DRINA JE RIZNICA ELEKTRIČNE ENERGIJE OD KOJE BI KORISTI IMAO CIJELI REGION
17 Nov 2020 slobodnaevropa
RS: Sporazumom o hidroelektranama ne krši se odluka Ustavnog suda BiH
14 Feb 2016 energyobserver
900 RADNIKA IZ BIH PROIZVODI STRUJU ZA STRANO TRŽI
22 Feb 2015 energetikars
RS će investirati 11 milijardi KM u energetiku
23 Okt 2014 energyobserver
TURSKA GRADI NOVU NUKLEARKU
21 Jan 2014 energetikars
Srednja Drina: Način učešća u zavisnosti od dogovo
22 Dec 2013 energetikars
Posledice projekta „Srednja Drina“