elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

22 Maj 2021 - blic - Velika korist od energetskog skupa u Trebinju

Dvodnevni Samit energetike “SET – Trebinje 2021”, koji je počeo juče, okupio je u Trebinju oko 50 vodećih lidera elektroindustrije iz zemalja regiona.

Teme na panelima ovog skupa su “Energetske strategije i energetski klimatski planovi u regionu”, “Klub 1.000 megavata – investicioni ciklusi i gradnja novih energetskih kapaciteta”, “Nastavak liberalizacije tržišta električne energije u regionu Jugoistočne Evrope”, “Reforma sektora daljinskog grejanja u regiji”, “Hibridna energetska budućnost”, “Razvoj potencijala obnovljivih izvora energije regiona” i “Modeli, uslovi i prepreke za investiranje u sektor energetike”.

Organizatori dvodnevnog skupa su ERS, grad Trebinje i firma “SET” iz Trebinja, a pokrovitelji Vlada Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara i kompanija “Končar”, uz podršku Sekretarijata Energetske zajednice EU.

Generalni direktor preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da je za organizaciju ovogodišnjeg Samita energetike u Trebinju uloženo 40.000 KM.

Dodao je da su koristi od tog skupa velike jer ERS neće morati da uzima konsultante za razne stvari, već će iskoristiti znanja i ideje sa tog skupa koje su aktuelne u zemljama okruženja, prenosi Srpskainfo.

Petrović je, odgovarajući na pitanje novinara koliko je uloženo u organizaciju samita, naveo i da je u prošloj godini za prvi samit izdvojeno 70.000 KM.

– To su troškovi matičnog preduzeća, a što se tiče benefita, oni su veliki. Ovde dolaze stručnjaci iz svih oblasti i potrebno je da se naši ljudi, mladi inženjeri upoznaju o tematici, o tome kako se radi u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji – naglasio je Petrović na konferenciji za novinare u ERS.

On je ponovio da je to što je struka okupljena na jednom mestu veliki doprinos za preuzimanje znanja i iskustava u toj oblasti iz zemalja okruženja.VESTI SRBIJA SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti BALKAN :

6 Jun 2021 srna
DRINA JE RIZNICA ELEKTRIČNE ENERGIJE OD KOJE BI KORISTI IMAO CIJELI REGION
19 Maj 2021 srna
ENERGETIKA - NAJVEĆA RAZVOJNA ŠANSA SRPSKE
31 Jan 2021 ems
Drugo obaveštenje ENTSO-E o razdvajanju sistema u sinhronoj oblasti Kontinentalna Evrope
3 Sep 2020 analitika
Koncesioni akt za HE Komarnica uručen EPCG
23 Avg 2020 analitika
EPCG obilježava jubilej
15 Avg 2020 analitika
CG: Građani će struju proizvoditi ljeti, a trošiti zimi
9 Avg 2020 analitika
Investicija za povećanje snage HE “Perućica”
1 Mar 2020 novosti
Samit energetike ŠANSA za privredu Srpske
3 Feb 2020 seebiz
Hrvatska: GEEN gradi treću elektranu na biomasu