elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

23 Jul 2020 - evc - Za dva minuta planule subvencije za električna vozila u Hrvatskoj

Za samo dva minuta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) dobio je 546 prijava građana za subvencionisanje kupovine energetski efikasnih vozila, od čega se 470 odnosi na električna vozila. Fond je juče u 9 sati započeo sa primanjem prijava, i samo posle dva minuta morao je da onemogući prijavljivanje jer je u zahtevima dostignut iznos sredstava koji je bio planiran za subvencije.

U energetski efikasna vozila osim električnih automobila spadaju i plug-in hibridi, vozila na vodonik i električni bicikli

Interes za podsticaje je zaista bio velik, pa će sigurno biti onih koji će biti nezadovoljni jer nisu stigli da se prijave, što samo dodatno pokazuje kako je potražnja za električnim vozilima veća od ovogodišnjeg budžeta, saopštio je Fond.

Za energetski efikasna vozila – u koja osim električnih spadaju i plug-in hibridi, vozila na vodonik i elektrčni bicikli, je ove godine osigurano ukupno 44 milona kuna (5,8 miliona evra), po 22 miliona za građane i firme. Na dva poziva ukupno su primljene 853 prijave, a i poziv za firme je zatvoren u rekordnom roku.

Za kupovinu se može dobiti do 40% bespovratnih sredstava, odnosno od pet (oko 665 evra) do 70 (oko 9.297 evra) hiljada kuna, u zavisnosti od kategorije vozila.

FZOEU sprovodi program sufinansiranja energetski efikasnih vozila od 2014. godine te je do sad osigurao oko 110 miliona kuna za kupovinu 3.500 novih vozila.

Najveća izmena u programu za ovu godinu je način prijave. Zbog digitalizacije podstaknute situacijom s koronavirusom, za sredstva su se i građani i pravna lica mogli prijavljivati isključivo putem sistema za e-prijave.VESTI SRBIJA SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti BALKAN :

31 Jul 2020 novaekonomija
Grčka: Subvencije za električne automobile od narednog meseca
23 Jul 2020 evc
Za dva minuta planule subvencije za električna vozila u Hrvatskoj
25 Jun 2020 energetikanet
Započela gradnja najveće hrvatske sunčane elektrane
23 Jun 2020 vesti
Grčka: Uvode obavezne punjače za električne automobile u javnim i privatnim zgradama
5 Nov 2018 energetikanet
HEP: Ulagat ćemo u obnovljivce i mrežu
7 Mar 2018 dw
Zagađenje ne poznaje državne granice
27 Jul 2017 blic
AUTOMOBIL NA STRUJU u RS
5 Maj 2015 aljazeera
Krk postaje energetski nezavisan otok
13 Avg 2013 energetika
Elektrokrajina: Prihode uvećali rezom gubitaka