elektroenergetika

EPS mora i može bolje
11 Nov 2020 - danas

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak sa generalnim direktorom „Elektroprivrede Srbije“ Miloradom Grčićem, direktorom ODS „EPS Distribucija“ Bojanom Atlagićem i i njihovim timovima i sa njima razgovarala o saradnji Ministarstva sa ovim javnim preduzećima.

„Želim da vam poručim da je ovo ministarstvo otvoreno i tu za vas i sa vama. Planiramo da sve što se radi učinimo najboljim mogućim, tu smo da budemo podrška, ne opstrukcija, i očekujem isto i sa vaše strane. Jedno ste od najvažnijih preduzeća u zemlji, ali može i mora da se radi bolje“, rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade rekla je i da će Ministarstvo pokrenuti izmenu nekoliko važnih zakona, pre svega Zakona o energetici, Zakona o efikasnom korišćenju energije i Zakona o rudarstvu, kao i izradu novog zakona o obnovljivim izvorima energije.

Milorad Grčić upoznao je ministarku sa poslovanjem EPS-a, kao i s projektima koji se trenutno realizuju, pre svega izgradnjom postrojenja TE „Kostolac“, modernizacijom sistema TENT A i projektom adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE „Đerdap 2“.

Bojan Atlagić govorio je o stanju i održavanju mreža i o mrežarinama, postojećim ulaganjima i planovima za naredni period. Bilo je reči i o kvalitetu električne energije i načinima da se isporuka poboljša, te da se izgradnjom i održavanjem mreže, novim trafo-stanicama i dalekovodima unapređuje kvalitet električne energije.

Povezane vesti SRBIJA

17 Jun 2021 Životna sredina i energija vetra bbc

29 Maj 2021 Kilovat-sat iz termoelektrane triput je skuplji od kilovata iz solara ekapija

29 Maj 2021 Srpska elektroenergetika u nametnutoj tranziciji mondo

26 Maj 2021 Srbija između izbacivanja uglja i protesta radnika slobodnaevropa

25 Maj 2021 Srbija obustavlja gradnju termoelektrane Kolubara B? - Rudari protestuju ekapija, telegraf

18 Maj 2021 EPS i ERS zajedno do zelene energije b92

12 Maj 2021 EPS: Planirane još dve solarne elektrane na lokacijama termoelektrana ekapija

11 Maj 2021 EPS: Odličan prvi kvartal, plan da dobit bude 12 milijardi dinara rtv

10 Maj 2021 Kamen temeljac za HE Buk Bijela 17. maja b92, srna

10 Maj 2021 EPS podmlađuje elektrane na Uvcu i Limu novostiWeb Analytics