elektroenergetika

Srpsko finale PowerUp! takmičenja ovog puta online
9 Apr 2020 - newmedia

Srpsko izdanje PowerUp! takmičenja, namenjenog startapima, malim i srednjim preduzećima i kompanijama, koje se bave inovacijama u oblasti energije, a koje se sprovodi u organizaciji lokalnog partnera Startita i EIT InnoEnergy-a koji je pokretač održive evropske energetske transformacije, održaće se 27. aprila putem online platforme. Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu COVID-om 19, organizatori su se brzo organizovali kako bi se program za ubrzanje i razvoj poslovanja – PowerUp! održao. Timovi iz Srbije, kao i ostatka Evrope, imaće priliku da se takmiče za nacionalnu titulu „Startap godine“, ali i da osvoje finansijske nagrade u vrednosti do 65.000 evra i ostale vredne nagrade ključnih partnera kao što su Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Ovogodišnji rekordni broj prijava i loša ekonomska situacija, pokazatelj su da je kompanijama u razvoju i startapima neophodna dodatna podrška kako bi se stabilizovali i razvijali.

Takmičenje nudi mogućnost višemilionskog ulaganja u inovativne poduhvate, kao i pridruživanje EIT InnoEnergy mreži. Kompanije će dobiti razne vrste podrške kao što su unapređenje i razvoj proizvoda, pilot projekti, strategije komercijalizacije, mogućnost širenja na međunarodno tržište i dalje mogućnosti finansiranja.

Do krajnjeg roka, 10. marta, za EIT InnoEnergy PowerUp! takmičenje prijavilo se 425 kompanija u razvoju iz 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope.

„Morali smo da donesemo odluku da li želimo da nastavimo sa našim događajem uprkos evropskim merama koje imaju za cilj suzbijanje virusa COVID-19“, istakao je Jakub Miler, generalni direktor InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

„Odlučili smo da nastavimo jer sve radimo online na siguran i odgovoran način. Želimo da nastavimo da podržavamo inovativne poduhvate kako bismo im pomogli da opstanu, razvijaju se i napreduju u vreme kada je ekonomska situacija prilično loša. Mnogi kanali i izvori finansiranja za kompanije u razvoju će nestati, ali uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju nastavljamo da im pružamo novčanu pomoć, znanje i partnerstvo.“

Odluka o vremenu i mestu međunarodnog velikog finala biće određena u narednim nedeljama, u zavisnosti od državnih ograničenja za događaje u regionu.


Povezane vesti SRBIJA

9 Feb 2021 Da li novi Zakon o OIE najavljuje novu eru solarne energije u Srbiji? ekapija

29 Jan 2021 RETROSPEKTIVA 2020 - KOMUNALNA INFRASTRUKTURA I ENERGETIKA ekapija

26 Okt 2020 Japanska rješenja za TE Nikola Tesla B energetikanet

12 Okt 2020 Srbija nedovoljno koristi zelenu energiju rts

26 Jun 2020 Digitalni alati i platforme za održavanje i upravljanje zgradama schneider

26 Jun 2020 Regionalno finale PowerUp! Izazova innoenergy

5 Jun 2020 VE Crni vrh gradiće se na području 3 opštine ekapija

27 Maj 2020 EPS uvećava profit uz pomoć veštačke inteligencije microsoft

29 Apr 2020 Typhoon Hill proglašen za startap godine u Srbiji powerup

28 Apr 2020 IMPLEMENTACIJA I PUŠTANjE U RAD NOVOG SCADA/EMS emsWeb Analytics