elektroenergetika

Hidroelektrane na Drini: PREMAŠEN PLAN PROIZVODNjE
13 Sep 2021 - srna

Preduzeće "Hidroelektrane na Drini" u ovoj godini je proizvelo 925 gigavat-časova električne energije, što je skoro 140 odsto godišnjeg plana, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

Perišić očekuje da u naredna četiri mjeseca neće biti problema i da bi ovo moglo biti jedno od najboljih poslovnih i proizvodnih ostvarenja.

"Od decembra prošle godine u svakom mjesecu smo prebacili plan proizvodnje što nas stavlja u povoljan položaj jer smo ove godine ostvarili dobit malo manje od deset miliona KM i nadamo se da će do kraja godine usljed povoljnih situacija ta dobit biti i veća", rekao je Perišić.

On je naveo da preduzeće od svakog proizvedenog kilovat-časa izdvaja naknadu za četiri lokalne zajednice u Republici Srpskoj, koja je baza za infrastrukturne projekte i za zapošljavanje.

Prema njegovim riječima, kao društveno odgovorno preduzeće na korak su do ostvarenja infrastrukturnog projekta koji se odnosi na put prema alarmnoj stanici Bikavac.

"Dobili smo saglasnost Elektroprivrede Republike Srpske za realizaciju investicije koja je u proceduri izrade tehničke dokumentacije, nakon čega ostaje izbor izvođača da bi se put što prije uradio, jer stanovnici Bikavca imaju višegodišnje probleme, a investicija je 300.000 KM", rekao je Perišić.

On je naveo da su u ovom preduzeću svjesni situacije u lokalnoj zajednici zbog neusvajanja budžeta opštine Višegrad i zbog problema koji proizilaze iz toga.

Perišić je podsjetio i da su na bazi uspješnog poslovanja realizovali određene projekte, odnosno pomogli sportska i kulturna udruženja iz grada.

"Službe u našem preduzeću rade na pripremi konkursa za stipendije i mi smo spremni da izađemo našim studentima u susret", najavio je Perišić.

Povezane vesti BALKAN

3 Nov 2021 SE Trebinje - Početak izgradnje na proleće b92

11 Okt 2021 ERS U NAJVEĆEM INVESTICIONOM CIKLUSU OD KAD POSTOJI srna

6 Jun 2021 DRINA JE RIZNICA ELEKTRIČNE ENERGIJE OD KOJE BI KORISTI IMAO CIJELI REGION srna

17 Nov 2020 RS: Sporazumom o hidroelektranama ne krši se odluka Ustavnog suda BiH slobodnaevropa

14 Feb 2016 900 RADNIKA IZ BIH PROIZVODI STRUJU ZA STRANO TRŽI energyobserver

22 Feb 2015 RS će investirati 11 milijardi KM u energetiku energetikars

23 Okt 2014 TURSKA GRADI NOVU NUKLEARKU energyobserver

21 Jan 2014 Srednja Drina: Način učešća u zavisnosti od dogovo energetikars

22 Dec 2013 Posledice projekta „Srednja Drina“ energetikars

9 okt 2013 15.oktobra konačna odluka o projektu Srednja Drina blicWeb Analytics