elektroenergetika

PROJEKAT VE "HRGUD" ZNAČAJAN ZA EKONOMSKI RAZVOJ
14 Sep 2020 - srna

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, od velikog značaja za ekonomski razvoj Republike Srpske.

Đokić je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj /KfW/ rekao da je realizacija ovakvih projekata prioritet u narednom periodu, te istakao važnost ubrzanja svih aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

On je istakao da je lokacija Hrgud jedna od najboljih lokacija u Republici Srpskoj sa stanovišta vjetropotencijala, ali i drugih aspekata, saopšteno je iz Ministarstva eneregetike i rudarstva Republike Srpske.

"Na sastanku smo razgovarali o dosada preduzetim aktivnostima vezanim za realizaciju ovog projekta, kao i o narednim koracima koje treba preduzeti", rekao je Đokić.

U saopštenju se dodaje da je direktor Njemačke banke za obnovu i razvoj Adam Drozdol izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa institucijama Republike Srpske i potvrdio spremnost banke da ubrza sve aktivnosti na realizaciji projekta vjetroelektrane "Hrgud".

On je naglasio da Njemačka banka za obnovu i razvoj u Republici Srpskoj vidi stalnog i pouzdanog partnera, sa kojim želi da sarađuje i u budućnosti, te da će učiniti sve sa svoje strane da se zajednički projekti i u budućnosti uspješno realizuju.

U Ministarstvu energetike i rudarstva danas je održan sastanak sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj, a sastanku su, osim Đokića, prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" Luka Petrović.

U saopštenju se navodi da je tema sastanka bila realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, koja se finansira iz kreditnih sredstava Njemačke banke za obnovu i razvoj.

Povezane vesti BALKAN

14 Sep 2020 PROJEKAT VE "HRGUD" ZNAČAJAN ZA EKONOMSKI RAZVOJ srna

31 Jul 2020 RS gradi prvi vetropark: Investicija od 66 miliona evra b92

30 Jun 2020 Otpremnine u ERS-u od 11 do preko 25 hiljada evra b92

13 Jun 2020 Solarna elektrana u Srpskoj biće manja od prvobitnog plana b92

7 Jun 2020 RS:OBNOVLJENA EKOLOŠKA DOZVOLU ZA HE BUK BIJELA srna

9 Mar 2020 RS: Megavati iz obnovljivih izvora novosti

1 Mar 2020 Samit energetike ŠANSA za privredu Srpske novosti

23 Feb 2020 OPASNA KRAĐA Ukrali transformator blic

8 Jan 2020 ERS: ODLIČNI REZULTATI blic

29 Dec 2019 RS: Kupljeno tri puta više električne energije blicWeb Analytics