elektroenergetika

Korigovana cena struje - 40 evra za megavat
11 Sep 2019 - novosti

Predstavnici "Elektroprivrede Srpske", Privredne komore i velikih trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj dogovorili su na današnjem sastanku da će u ugovorima biti korigovana cena električne energije za ova privredna društva sa 50 na 40 evra za megavat, što će važiti do kraja ove godine. Portparol Privredne komore Vlado Blagojević naveo je da su predstavnici ova tri subjekta održali danas sastanak u sedištu "Elektroprivrede Srpske" u vezi sa ugovorima koji su ranije bili ponuđeni velikim trgovinskim lancima u kojima je cena za megavat struje bila određena na 50 evra, a koju su trgovinski lanci ocenili neprihvatljivom.

- Ti ugovori sa korigovanom cenom na 40 evra za megavat važiće u naredna četiri meseca, odnosno do kraja ove godine. Takođe, do kraja ove godine veliki trgovinski lanci potpisaće nove ugovore koji će važiti od 1. januara naredne godine sa dodatnim povećanjem cene struje na 45 evra za megavat, rekao je Blagojević Srni.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu će biti izvršena i dodatna analiza radi sagledavanja koliko koji trgovinski lanac ima mernih mesta, koliko troši struje i pod kojim naponskim opterećenjima, a "Elektroprivreda Srpske" će na osnovu svoje poslovne politike eventualno i predviđeti određene bonuse za ta privredna društva.

Predstavnici velikih trgovačkih lanaca su na jučerašnjem sastanku u Privrednoj komori Srpske naveli da im je neprihvatljiva cena od 50 evra za megavat i da smatraju da bi se oni trebali naći u grupi privrednih subjekata kojima je određena cena struje od 35 evra za megavat.

Povezane vesti BALKAN

9 Feb 2021 ERS odustala od POSKUPLJENJA STRUJE blic

7 Dec 2020 POČELA IZGRADNjA PRVE VJETROELEKTRANE U SRPSKOJ srna

17 Nov 2020 RS: Sporazumom o hidroelektranama ne krši se odluka Ustavnog suda BiH slobodnaevropa

23 Feb 2020 OPASNA KRAĐA Ukrali transformator blic

8 Jan 2020 ERS: ODLIČNI REZULTATI blic

29 Dec 2019 RS: Kupljeno tri puta više električne energije blic

26 Avg 2019 ERS O POSKUPLJENJU STRUJE blic

10 Jun 2019 Ko bi opet Taru da pretvara u baru? rsevropa

14 Maj 2019 HET: UVEZLI TRI PUTA VIŠE STRUJE blic

1 Apr 2019 RS: UZ STRUJU STIŽU MILIONI TONA GIPSA blicWeb Analytics