elektroenergetika
ELEKTROENERGETIKA
VESTI

FIRME
BAZA EE

EE BLOG
DOGAĐAJI

FAKULTETI
KNJIGE

ČASOPISI
POSLOVI

LINKOVI
SISTEMI

ISTORIJAT

5 Dec 2021 - novimagazin - U nove HE u Srbiji planirano ulaganje veće od 10 milijardi evra

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je prema investicionom planu, u projekete izgradnje novih srednjih i velikih hidroelektrana u Srbiji, predviđeno ulaganje veće od 10 milijardi evra, kako bi se obezbedila energetska bezbednost zemlje i u narednim decenijama.

"Spremili smo novi investicioni plan sa projektima vrednim više od 17 milijardi evra, a više od 10 milijardi će biti za nove srednje i velike hidroelektrane, među kojima su, osim Djerdapa 3 i Bistrica, Gornja Drina, koje su nam potrebne da bismo bili energetski bezbedni i u narednim decenijama. Postoji interesovanje jedne američke kompanije za izgradnju hidroelektrane Djerdap 3, i o tome će se u narednim mesecima razgovarati", rekla je ona u Kladovu, objavilo je ministarstvo.

Mihajlović je izjavila da je potrebno revidiranje projektno-tehničke dokumentacije, što bi bio i prvi korak u donošenju odluka o izgradnji.

Dodala je da je ulaganje u nove elektroenergetske kapacitete jedan od stubova razvoja srpskog energetskog sistema, kao i da je neophodna izgradnja novih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore.

"Mi smo poslednjih godinu dana rada u Ministarstvu napravili važne korake, započeli smo energetsku tranziciju, ali je takođe važno da budemo i brži i efikasniji u tom procesu. Napravili smo bazu, doneli smo potpuno nove zakone o OIE i energetskoj efikasnosti", rekla je Mihajlović.VESTI BALKAN SVET

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Povezani vesti SRBIJA :

19 Jan 2022 radiostoplus
Srbija mora u energetsku tranziciju
19 Jan 2022 blic
DOMAĆA PAMETNA BROJILA – Sigurnost razvoja srpske energetike
18 Jan 2022 ekapija
Borba sa vetrenjačama - Retrospektiva 2021
17 Jan 2022 rts
Hidrocentrale na Nišavi stare 100 godina
12 Jan 2022 dnevnik
Otpor OIE znak nesposobnosti; EMS: Nismo protiv zelenih energija
11 Jan 2022 rts
Kako obezbediti dovoljno energenata
10 Jan 2022 b92
EMS se oglasio o stanju elektromreže Srbije
7 Jan 2022 rtv
Na Božić pre 79 godina umro je Nikola Tesla
5 Jan 2022 rts
Ugalj nam "dogoreva"