ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.
ENGLISH
MOBILNI
FACEBOOK

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

         NAZAD  
Typhoon Hill proglašen za startap godine u Srbiji   29 Apr 2020 - powerup
Typhoon Hill je proglašen za startap godine u Srbiji, na ovogodišnjem lokalnom finalu PowerUp! Izazova, u organizaciji kompanije InnoEnergy. Ovaj startap je razvio univerzalni operativni sistem UEGOS, koji omogućava agregaciju i kontrolu svih distribuiranih energetskih resursa i pametnih uređaja, povećavajući njihovu efikasnost, istovremeno smanjujući troškove. Pobednički startap će predstavljati našu zemlju na međunarodnom finalu, gde će imati priliku da osvoji nagradu od 50.000 i investiciju od 150.000 do nekoliko miliona evra.

Tokom ovogodišnjeg lokalnog finala, koje je održano juče, putem online platforme radi bezbednosti svih učesnika, Typhoon Hill je proglašen startapom godine od strane stručnog žirija koji su činili Zoja Kukić, programska direktorka Inicijative Digitalna Srbija, Šimon Fijatkovski iz kompanije InnoEnergy, Pavle Krivokuća iz Impact Hub-a i Vladimir Trkulja, Venture Fellow u Inovacionom fondu Unicef-a.

„Stvarno se sjajno osećam, pobeda na PowerUp!-u nam zaista mnogo znači i nadamo se da će nam pomoći da dođemo do novih investicija i da dalje razvijamo naš proizvod, kako bi došao do što šire upotrebe,“ izjavio je Aleksandar Kavgić iz Typhoon Hill-a.

UEGOS je kreiran na bazi Phyton i Linux sistema a instalira se jednostavno putem USB-a ili Cloud-a, na postojeću ili novu infrastrukturu. Sama tehnologija iza UEGOS-a je već testirana, implementirana i spremna za upotrebu, što znači da su prvi koraci u razvoju ovog novog sistema za upravljanje uređajima odavno napravljeni i značajan broj testova je izvršen. Trenutno se razvija interfejs, koji će biti moguće implementirati kako u poslovnim zgradama i proizvodnim pogonima, tako i u pametnim domovima radi optimizacije efikasnosti i energetske potrošnje uređaja spojenih na ovaj sistem.

Za ovogodišnji PowerUp! Izazov širom Centralne i Istočne Evrope bilo je 425 prijava, od kojih čak 362 startapa, što PowerUp! čini jednim od najvećih programa za startape, skejlape, mala i srednja preduzeća iz oblasti energije, čistih tehnologija, mobilnosti, sajber bezbednosti, pametnih gradova i čistog vazduha.

„Ovo je prvi put da se lokalno finale PowerUp! Izazova održava online, zbog novonastalih okolnosti, i mogu da kažem da je sve prošlo fantastično. Imali smo priliku da vidimo veoma inovativna i zanimljiva rešenja, što jasno pokazuje da se startap zajednica u Srbiji razvija i da i u narednom periodu možemo očekivati još kvalitetnih ideja i proizvoda iz oblasti energije i čistih tehnologija,“ rekao je Aleksandar Arnaut iz InnoEnergy Hub-a Srbija i Startita.

Pored novčane nagrade i mogućnosti za višemilionsku investiciju, Typhoon Hill će se takmičiti i za titulu Startapa godine u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i za vredne ponude PowerUp! partnerskih kompanija Amazon Web Services, Revolut i SpeedUp Group.
 

Najnovije vesti Srbija :

9 Avg 2020 RHE Bajina Bašta: Za efikasniji radi duži vek trajanja
9 Avg 2020 Izazovi energetske tranzicije u Srbiji
3 Avg 2020 Izgradnja TESLINOG ČUDA NA ĐETINJI pre 120 godina podelila Užičane
3 Avg 2020 Završeni remonti na bloku „Kostolac A“
2 Avg 2020 Da li će Beograd ove godine dobiti više električnih autobusa?
26 Jul 2020 EMS: BUDUĆNOST NE MOŽE DA ČEKA
22 Jul 2020 U naredne tri godine gasi se deset blokova u balkanskim TE

 

Povezane vesti :

26 Jun 2020 Regionalno finale PowerUp! Izazova
29 Apr 2020 Typhoon Hill proglašen za startap godine u Srbiji
9 Apr 2020 Srpsko finale PowerUp! takmičenja ovog puta online
7 Apr 2018 Takmičenje startapova iz oblasti energetike
23 Avg 2017 Takmičenje za finansiranje energetskih projekata
3 Jul 2017 Evropsko startap takmičenje u oblasti energetike

Web Analytics