ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.
ENGLISH
MOBILNI
FACEBOOK

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

         NAZAD  
Nagrade najboljim studentima ETF-a u Beogradu   18 Dec 2017 - nmagazin
Povodom Dana Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Beogradu danas su nagrađeni najbolji studenti koji su diplomirali u školskoj 2016/2017. godini. Na svečanosti povodom 69. godina od osnivanja ETF-a, ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić je rekao da je taj fakultet dao nemerljiv doprinos razvoju Srbije, i da su mladi, obrazovani i vredni ljudi najveći kvalitet i bogatstvo.

On je kazao da je iz ove institucije izašlo više od 21.000 inžinjera i oko 2.000 magistara i doktora nauka koji su dali "nemerljiv doprinos razvoju Srbije", industrijskim i energetskim projektima koji su obezbedili da se Srbija razvija.

"Pred Srbijom su godine prosperiteta i ozbiljnog razvoja... Imamo ozbiljan elektro-energetski sistem. Njega ne bi bilo da nije bilo saradnje sa ovim fakultetom. Nalazimo se trenutno usred jednog investicionog ciklusa kada je energetika u pitanju... Mi na današnji dan imamo više od tri milijarde evra u elektro energetskim projektima", naveo je Antić.

On je dodao da je plan da se ubrza investicioni ciklus i najavio da Srbija mora da modernizuje elektro-energetski sistem kao i da unapredi elektro-energetsku mrežu.

Pomoćnik ministra prosvete Viktor Nedović ocenio je da su mnoge vodeće svetske kompanije prepoznale kvalitet studenata sa ETF-a.

"ETF je prepoznat i od Vlade Srbije kao institucija koja treba da proširi spektar delovanja", naveo je on i obećao da će ministarstvo doprineti da se reši probem prostora na ETF-u.

Nagradu Telenor fondacije "Profesor doktor Ilija Stojanović" u kategoriji najbolji diplomirani studenti za 2016/2017.godinu dobili su Tijana Zrnić (Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu), Gorana Crnobrnja (Elektrotehnički fakultet u Beogradu) i Nikola Raičević (Elektronski fakultet u Nišu).

Nagradu je ustanovila Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivaču katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svih generacija današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija koji su sada nosioci ove industrije.

Danas su nagrađeni i autori nagrađenih stručnih radova sa konferencije TELFOR 2017 - Ferenc Janky (Mađarska), Srđan Milojević, Predrag Mitrović i Stefan Tešanović, dok su Zoran Perić, Marko Petković, Jelena Nikolić i Aleksandra Jovanović dobitnici nagrade za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu.

"Studenti koji su ovde budući su lideri i stvaraoci telekomunikacionih trendova u Srbiji. Sigurna sam da je pred njima još mnogo prilika da uče, razvijaju se i rastu istom brzinom kao naša industrija. Za 11 godina koliko Telenor dodeljuje ovu nagradu, više od sto studenata i autora radova je nagrađeno", rekla je generalna direktorka Telenora Srbije Ingeborg Oefsthus na Svečanoj akademiji povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Nagrade su danas dodeljene i najboljim studentima po studijskim programima - Softversko inžinjerstvo, Računarska tehnika i informatika, Signali i sistemi, Fizička elektrotehnika,Energetika, Elektronika... koje su dodelile firme partneri ETF.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici SANU, dekani fakulteta, predstavnici ministarstva i diplomatskog kora.
 

Najnovije vesti Srbija :

2 Jul 2020 Srbija će u zajedničkom preduzeću za HE na Drini imati 51% kapitala
30 Jun 2020 Prvi ugovori za kupovinu automobila na struju ove nedelje
29 Jun 2020 Srbija i RS grade tri nove hidroelektrane na Drini
29 Jun 2020 Dnevni rekordi u proizvodnji struje HE Đerdap 1 i Zvornik
26 Jun 2020 Digitalni alati i platforme za održavanje i upravljanje zgradama
26 Jun 2020 Regionalno finale PowerUp! Izazova
24 Jun 2020 EPS se drži dobro, nema šteta od poplava

 

Povezane vesti :

27 Jun 2018 ETF: Među 10 inovativnih energetskih uređaja
14 Jan 2018 RTS sa studentima ETF-a
18 Dec 2017 Nagrade najboljim studentima ETF-a u Beogradu
3 Jul 2017 Oprezno sa klima uređajima u vrelim danima
15 Nov 2015 EMS: Cilj nam je da zadržimo mlade stručnjake
3 Jul 2015 Dani Tesle od 6. do 12. jula širom Srbije
31 Maj 2015 ETF-u nedostaje prostor
21 Sep 2013 Kako je Tesla dozivao kišu i pravio gromove
1 Mar 2013 Studenti ETF od oktobra i u novoj zgradi
17 Dec 2012 ETF izvozni brend
24 Jun 2012 Po dva kandidata za jedno mesto na ETFu
23 Dec 2011 Predavanje na ETF-u u vezi OIE
3 Okt 2011 Na ceni je naša pamet
12 Jul 2011 Mladi naučnici Teslinim putem
6 Mar 2011 Elektroinženjeri i mašinci beže u svet

Web Analytics