ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 10.11.2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

     

    NAZAD  
RENEXPO® WATER & ENERGY konferencija   22 Apr 2017 - renexpo
RENEXPO® WATER & ENERGY, najveći internacionalni sajam i konferencijski program u regionu o održivom energetskom razvoju, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti održaće se po četvrti put u Beogradu od 25. do 27. aprila. Sajam RENEXPO® WATER & ENERGY ove godine okupiće preko 2.500 eksperata iz Srbije, regiona i Evrope koji će razmeniti mišljenja, znanja i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

“RENEXPO u Beogradu ove godine je ponovo prava međunarodna platforma,” rekao je Johan Georg Rum, direktor kompanije REECO Srbija, koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65 odsto izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva”.

U programskom delu manifestacije, tokom tri dana održaće se nekoliko značajnih konferencija koje će kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća i biznis sektora nastojati da pronađu rešenja za neke od najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i da identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije.

Konferencije će se baviti aktuelnim temama voda (otpadne vode, voda za piće), upravljanjem otpadom i proizvodnjom električne energije iz otpada (Waste-to-energy), biomasom, biogasom, solarnim I hidroelektranama, projektima izgradnje vetroparkova i začetkom razvoja jedne u potpunosti nove oblasti – industrije elektičnih automobila i prateće infrastrukture.

Kraljevina Holandija je zvanična zemlja partner RENEXPO Water& Energy manifestacije, koja na sajmu učestvuje sa 20 kompanija. U okviru “narandžastog štanda” predstaviće se najbolja praksa u upravljanju vodama i korišćenju obnovljivih izvora energije, a Ambasada Holandije priprema dve besplatne stručne radionice.

Na manifestaciji će učestvovati i veki broj kompanija iz Nemačke, Austrije, Francuske, Mađarske i drugih zemalja, koje su istinski lideri u novim tehnologijama i razvijanju kompleksnih rešenja u energetici i upravljanju životnom sredinom.

Ulaz na manifestaciju je besplatan uz obaveznu registraciju preko sajta renexpo-belgrade.com, a učešće na konferencijama se naplaćuje po promotivnim cenama.
 

Najnovije vesti Srbija :

12 Nov 2019 Uskoro početak gradnje novog bloka TE Kolubara
3 Nov 2019 Poskupljuje struja od 1. decembra
3 Nov 2019 U Srbiji najstarija hidrocentrala u Evropi
3 Nov 2019 Solarna elektrana EPS na Tari ispunjava planove
29 Okt 2019 EPS: Milijarda za čistiji vazduh
29 Okt 2019 TE jesu najveći zagađivači,ali trenutno nisu glavn
19 Okt 2019 Početak rada TETO u Pančevu krajem 2020.

 

Povezane vesti :

24 Apr 2019 Ispunjena trećina plana u vezi sa OIE
30 Apr 2018 Solarna energija - Bilo bi isplativo
30 Apr 2018 Ove godine na mreži još 250 megavata iz OIE
1 Maj 2017 "Rasipamo, a do 2018. smo se obavezali..."
22 Apr 2017 RENEXPO® WATER & ENERGY konferencija
21 Apr 2016 Srbija neće da baca energiju
23 Apr 2015 Srbija troši duplo više energije od ostatka Evrope
21 Maj 2014 "RENEXPO" 11. i 12. juna u BeograduWeb Analytics