ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.
ENGLISH
MOBILNI
FACEBOOK

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

         NAZAD  
CIRED-Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama   24 Sep 2016 - bbn
Nacionalni komitet CIRED Srbije (CIRED Srbija) u saradnji sa nacionalnim komitetima CIRED Crne Gore, Rumunije, i drugim komitetima, kompanijama i stručnjacima iz ostalih zemalja regiona organizuje 10. jubilarno savetovanje o elektrodistributivnim mrežama Srbije, sa regionalnim učešćem, Vrnjačka Banja, 26 -30. septembar 2016.

IX Savetovanju prisustvovalo je 690 registrovanih učesnika. Broj komercijalnih učesnika ove godine dostigao je rekordni broj od čak 59 kompanija. Takođe, sa 114 učesnika iz inostranstva, savetovanje je još jednom potvrdilo svoj regionalni karakter. Od preko 140 prijavljenih radova, za prezentovanje na skupu prihvaćena su 104 rada. Uvereni smo da će i jubilarno deseto Savetovanje biti izuzetna prilika za susret naučnika, stručnjaka, poslovnih ljudi, direktora elektrodistributivnih kompanija, inženjera iz oblasti distribucije, proizvođača, korisnika i servisera energetske i druge opreme za distribuciju, profesora i istraživača, konsultanata i projektanata, menadžera i eksperata iz svih oblasti koje imaju udela u funkcionisanju distributivnih sistema. Prisustvo stručnjaka iz regiona na svim prethodnim savetovanjima, potvrđuje potrebu da se razmenom iskustava iz prakse i naučnih istraživanja u oblasti distribucije električne energije, što sveobuhvatnije razmotre problemi koji su karakteristični za ovaj naš region. Povezuju nas brojne sličnosti u stepenu razvoja tehnologije, reorganizacije i menadžmenta, kako u eksploataciji i upravljanju distributivnim mrežama, tako i procesima restrukturiranja, deregulacije i privatizacije.

Službeni jezici na Savetovanju biće srpski i engleski (biće organizovan simultani prevod sa srpskog na engleski jezik i obrnuto).

Organizator:

Nacionalni komitet CIRED Srbije je profesionalna i stručna organizacija, posvećena razmeni znanja i iskustva u oblasti distribucije električne energije. Okuplja istaknute stručnjake iz elektrodistributivnih organizacija, elektrotehničkih fakulteta i instituta, projektnih, izvođačkih i proizvodnih organizacija sa teritorije Srbije i regiona.Pokrovitelj:

CIRED - Međunarodna konferencija za elektrodistribuciju (Congrès International des Réseaux Electriques de Distribution, franc.) je vodeći forum za susrete međunarodne elektrodistributivne zajednice.

Zemlje regiona se nalaze na sličnom tehničkom nivou razvoja i prakse distribucije električne energije i sa sličnim problemima u eksploataciji i upravljanju distributivnim mrežama ali na različitim stepenima procesa restrukturiranja, deregulacije i privatizacije elektroprivrede i pred sličnim izazovima otvaranja tržišta električne energije.

Savetovanje treba da obezbedi razmenu znanja i iskustva o zajedničkim problemima razvoja tehnologije, reorganizacije i modernizacije distribucije električne energije u regionu. U okviru savetovanja će se organizovati i interesantna izložba opreme i usluga kompanija iz regiona.

Ko treba da prisustvuje Savetovanju?

•Menadžeri elektrodistributivnih kompanija

•Inženjeri eksperti za određene oblasti distribucije

•Korisnici i serviseri energetske i druge opreme za distribuciju

•Proizvođači energetske i druge opreme za distribuciju

•Profesori i istraživači

•Konsultanti i projektanti

CIRED Srbija, kao sledbenik JUKO CIRED-a u pripremi savetovanja stekao je značajno iskustvo zahvaljujući prethodnim skupovima od kojih su poslednjih pet bili regionalnog karaktera i od strane velikog broja učesnika ocenjeni kao najznačajniji skupovi iz oblasti distribucije električne energije u regiji.
 

Najnovije vesti Srbija :

5 Maj 2021 Jeftina struja važnija od ekologije?
3 Maj 2021 Srbija za povećanje energetske efikasnosti izdvaja 150 miliona evra godišnje
3 Maj 2021 Jesu li emisije sumpordioksida u TE Kostolac B u okviru propisanih vrednosti?
28 Apr 2021 Šta Srbiju sprečava da izgradi nuklearku?
27 Apr 2021 Do manjeg računa sada je mnogo lakše
26 Apr 2021 U Bašaidu će se graditi biogasno postrojenje
22 Apr 2021 Zelena energija - ulaganje u budućnost

 

Povezane vesti :

24 Sep 2016 CIRED-Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama
25 Avg 2016 10. JUBILARNO CIRED SAVETOVANJE U SRBIJI
23 Okt 2015 EPS: Za 10 godina nova distributivna mreža
3 Nov 2014 PRVI KORAK SNIMANJE KVALITETA EL. ENERGIJE
22 Sep 2014 Deveto savetovanje o elektrodistributivnim mrežama
11 Nov 2012 OIE izazov za distributere
1 Okt 2012 Distribucija vodi napred
20 Sep 2012 Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama
27 Sep 2010 Savetovanje o elektrodistribuciji u Vrnjačkoj Banj
25 Sep 2010 EPS najavljuje uvođenje naprednih mreža u Srbiji
5 Okt 2008 Transformatori koji štede energiju
Web Analytics