ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 10.11.2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

     

    NAZAD  
Međunarodni dani energetike i investicija   4 Mar 2016 - ekapija
Sajamska godina na Novosadskom sajmu počeće Međunarodnim danima energetike i investicija koji će biti održani u četvrtak, 10. i petak, 11. marta. Na manifestaciji koju organizuju Centralno evropski forum za razvoj - CEDEF, Sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine APV, "Color Press Grupa" i Novosadski sajam, biće obrađene sve najaktuelnije teme iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine.

- U organizovanju Međunarodnih dana energetike i investicija, ove godine otišli smo korak dalje, Grad Novi Sad je Grad partner. Pored toga, dolazak su potvrdili i ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić, predstavnici Evropske unije, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pokrajinske i gradske vlasti, kao i svi veliki privredni subjekti u oblasti energetike - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.

On je dodao, da postoje i noviteti u samom konceptu priredbe. U saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, strukovnim udruženjima i privrednim predstavnicima uveden je segment građevinarstva na Dane energetike i investicija, koji podrazuma i izlagački i kongresni nastup učesnika.

Bogat stručni i izložbeni program najavio je pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine mr Nenad Stanković.

- Pokrajinski sekretarijat će imati štand gde će lokalne samouprave predstaviti projekte za privlačenje domaćih i stranih investitora, a Sekretarijat će predstaviti tri projekta koja je finansirao prošle godine - rekao je Stanković. Prema njegovim rečima to su Studija o geotermalnom potencijalu na teritoriji APV, Studija ubiranja, skladištenja i prerade kukuruzovine za korišćenje kao energenta i sirovine za biogoriva i Softver za automatsku kategorizaciju objekata na osnovu kriterijuma energetske efikasnosti.

Kako je najavila prof. dr Ana Bovan, predsednik CEDEF-a, pored energetske efikasnosti na konferencija i skupovima biće reči i o zelenoj energiji, čistim tehnologijama i borbi protiv klimatskih promena. - Prvi put će biti promovisan Klimatski panel Srbije, biće održano više od 30 stručnih skupova, konferencija, javnih dijaloga i radionica, što će biti od izuzetnog značaja za sve lokane samouprave koje razmišljaju o investicijama. Imaće uvid u načine finansiranja, javno–privatna partnerstva, ESCO i druge modele - istakla je Bovan i dodala da je i ove godine uključena Inženjerska komora Srbije.

"Color Press Group" u petak, 11. marta organizuje Regionalnu konferenciju "Energetske perspektive i izazovi", koja će okupiti veliki broj eksperata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i diplomatskog kora. Prema rečima predsednika "Color Press Group" Roberta Čobana, konferencija će biti okrenuta geopolitičkim i geostrateškim aspektima energetike, a paneli će biti posvećeni nafti, električnoj energiji, obnovljivim izvorima energije i gasu.

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad. Prema rečima prof. dr Marijana Dukić – Mijatović, šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada, biće predstavljeni potencijali u oblastima energetike i investicija. Jedna od glavnih tema biće uspostavljanje regionalnog sistema upravljanja otpadom, ali i projekat Samogrejne ekološke kuće. Kada je reč o investicijama, u fokusu prezentacije biće slobodne lokacije za investitore s akcentom na proširenje radih zona, odnosno uređenje radne zone Sever 4 i izuzetni rezultati rada na privlačenju investicija u prethodnom periodu.

Strateški partner Novosadskog sajma Kompanija "Generali osiguranje Srbija" podržala je organizaciju Međunarodnih dana energetike i investicija. Kako je istakao direktor Regionalnog centra Vojvodina Leonid Babić, osiguranje je neophodno u svim temama o kojima će se govoriti 10. i 11. marta na Novosadskom sajmu, u investicijama, klimatskim promenama, građevinarstvu i energetici.

Međunarodni dani energetike i investicija biće održani u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma. Radno vreme je od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.
 

Najnovije vesti Srbija :

10 Jun 2019 Gasne elektrane svetski trend
10 Jun 2019 Bugarska nam nudi da PRAVIMO NUKLEARKU
4 Jun 2019 Zašto je struja u „crvenoj zoni“ daleko skuplja
30 Maj 2019 SEEPEX: Uvedeni fjučersi
27 Maj 2019 Savetovanje CIGRE Srbija od 2. do 6. juna 2019
27 Maj 2019 Rekordna proizvodnja struje na godišnjicu Đerdapa
14 Maj 2019 U Srbiji trenutno 285 energetskih menadžera

 

Povezane vesti :

13 Feb 2019 Dani energetike 27. i 28. februara u Novom Sadu
17 Sep 2018 Sajam energetike od 2. do 5. oktobra u Beogradu
30 Apr 2018 Ove godine na mreži još 250 megavata iz OIE
23 Feb 2018 Dani energetike i investicija 1. i 2. marta u NS
4 Nov 2017 Požarevac će biti u vrhu po pitanju OIE
16 Maj 2017 Počeo sajam tehnike u Beogradu
10 Maj 2017 Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća
22 Apr 2017 RENEXPO® WATER & ENERGY konferencija
3 Mar 2017 Posle 30 god u Srbiji niču elektrane
10 Feb 2017 Međunarodni dani energetike i investicija 2. i 3.
11 Maj 2016 Međunarodni sajam tehnike od 16. do 20. maja
21 Apr 2016 Srbija neće da baca energiju
4 Mar 2016 Međunarodni dani energetike i investicija
11 Okt 2015 „Zelena energija” – Sajam Energetike i Ekologije
10 Jul 2015 Dan nauke i rodjendan Nikole Tesle

Web Analytics