ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 10.11.2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

     

    NAZAD  
Međunarodni dani energetike i investicija   4 Mar 2016 - ekapija
Sajamska godina na Novosadskom sajmu počeće Međunarodnim danima energetike i investicija koji će biti održani u četvrtak, 10. i petak, 11. marta. Na manifestaciji koju organizuju Centralno evropski forum za razvoj - CEDEF, Sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine APV, "Color Press Grupa" i Novosadski sajam, biće obrađene sve najaktuelnije teme iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine.

- U organizovanju Međunarodnih dana energetike i investicija, ove godine otišli smo korak dalje, Grad Novi Sad je Grad partner. Pored toga, dolazak su potvrdili i ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić, predstavnici Evropske unije, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pokrajinske i gradske vlasti, kao i svi veliki privredni subjekti u oblasti energetike - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.

On je dodao, da postoje i noviteti u samom konceptu priredbe. U saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, strukovnim udruženjima i privrednim predstavnicima uveden je segment građevinarstva na Dane energetike i investicija, koji podrazuma i izlagački i kongresni nastup učesnika.

Bogat stručni i izložbeni program najavio je pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine mr Nenad Stanković.

- Pokrajinski sekretarijat će imati štand gde će lokalne samouprave predstaviti projekte za privlačenje domaćih i stranih investitora, a Sekretarijat će predstaviti tri projekta koja je finansirao prošle godine - rekao je Stanković. Prema njegovim rečima to su Studija o geotermalnom potencijalu na teritoriji APV, Studija ubiranja, skladištenja i prerade kukuruzovine za korišćenje kao energenta i sirovine za biogoriva i Softver za automatsku kategorizaciju objekata na osnovu kriterijuma energetske efikasnosti.

Kako je najavila prof. dr Ana Bovan, predsednik CEDEF-a, pored energetske efikasnosti na konferencija i skupovima biće reči i o zelenoj energiji, čistim tehnologijama i borbi protiv klimatskih promena. - Prvi put će biti promovisan Klimatski panel Srbije, biće održano više od 30 stručnih skupova, konferencija, javnih dijaloga i radionica, što će biti od izuzetnog značaja za sve lokane samouprave koje razmišljaju o investicijama. Imaće uvid u načine finansiranja, javno–privatna partnerstva, ESCO i druge modele - istakla je Bovan i dodala da je i ove godine uključena Inženjerska komora Srbije.

"Color Press Group" u petak, 11. marta organizuje Regionalnu konferenciju "Energetske perspektive i izazovi", koja će okupiti veliki broj eksperata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i diplomatskog kora. Prema rečima predsednika "Color Press Group" Roberta Čobana, konferencija će biti okrenuta geopolitičkim i geostrateškim aspektima energetike, a paneli će biti posvećeni nafti, električnoj energiji, obnovljivim izvorima energije i gasu.

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad. Prema rečima prof. dr Marijana Dukić – Mijatović, šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada, biće predstavljeni potencijali u oblastima energetike i investicija. Jedna od glavnih tema biće uspostavljanje regionalnog sistema upravljanja otpadom, ali i projekat Samogrejne ekološke kuće. Kada je reč o investicijama, u fokusu prezentacije biće slobodne lokacije za investitore s akcentom na proširenje radih zona, odnosno uređenje radne zone Sever 4 i izuzetni rezultati rada na privlačenju investicija u prethodnom periodu.

Strateški partner Novosadskog sajma Kompanija "Generali osiguranje Srbija" podržala je organizaciju Međunarodnih dana energetike i investicija. Kako je istakao direktor Regionalnog centra Vojvodina Leonid Babić, osiguranje je neophodno u svim temama o kojima će se govoriti 10. i 11. marta na Novosadskom sajmu, u investicijama, klimatskim promenama, građevinarstvu i energetici.

Međunarodni dani energetike i investicija biće održani u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma. Radno vreme je od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.
 

Najnovije vesti Srbija :

15 Okt 2018 Do kraja godine 200 MW iz energije vetra
15 Okt 2018 EPS predstavio svoja četiri projekta
20 Sep 2018 Zajedničko rešenje za budućnost HE "Đerdap"
20 Sep 2018 Energija iz otpada
17 Sep 2018 Sajam energetike od 2. do 5. oktobra u Beogradu
12 Sep 2018 Otvoren vetropark Alibunar
10 Sep 2018 Modernizovan dispečerski centar za celu Srbiju

 

Povezane vesti :

17 Sep 2018 Sajam energetike od 2. do 5. oktobra u Beogradu
30 Apr 2018 Ove godine na mreži još 250 megavata iz OIE
23 Feb 2018 Dani energetike i investicija 1. i 2. marta u NS
4 Nov 2017 Požarevac će biti u vrhu po pitanju OIE
16 Maj 2017 Počeo sajam tehnike u Beogradu
10 Maj 2017 Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća
22 Apr 2017 RENEXPO® WATER & ENERGY konferencija
3 Mar 2017 Posle 30 god u Srbiji niču elektrane
10 Feb 2017 Međunarodni dani energetike i investicija 2. i 3.
11 Maj 2016 Međunarodni sajam tehnike od 16. do 20. maja
21 Apr 2016 Srbija neće da baca energiju
4 Mar 2016 Međunarodni dani energetike i investicija
11 Okt 2015 „Zelena energija” – Sajam Energetike i Ekologije
10 Jul 2015 Dan nauke i rodjendan Nikole Tesle
12 Maj 2015 Međunarodni sajam tehnike i informatike u Beogradu

Web Analytics