ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.
ENGLISH
MOBILNI
FACEBOOK

Pretražite vesti Srbija:

 

VESTI SRBIJA

         NAZAD  
Srpski softver za upravljanje EES-om   20 Jun 2015 - dnevnik
Softver za upravljanje električnim distributivnim sistemima, koji se proizvodi u razvojnom centru kompanije "Šnajder elektrik" u Novom Sadu, instaliran je u 136 kontrolnih centara, 54 elektrodistribucije, koje opslužuju više od 75 miliona korisnika na šest kontinenata, saopšteno je danas iz te kompanije. ADMS Softver (Advance Distribution Management System) predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim dirstributivnim sistemima, u prisustvu obnovljivih izvora energije.

Taj softver su konsultantska kompanija Gartner - USA proglasila za najkvalitetniji i najbolji proizvod na svetu, pet godina zaredom.
Od akvizicije kompanije "Šnajder elektrik", taj softver je postao dominatno tehničko rešenje na severno-američkom i australijskom trižištu gde je instaliran u više gradova: Filadelfiji, Vankuveru, Torontu, Burbanku, Mineapolisu, Denveru, Luboku, Austinu, Pinvilu, Halifaksu, Melburnu, Canberi, Adelaidu, Finiksu, Edmontonu, kao i u mnogim državama Evrope i sveta: Italiji, Engleskoj, Finskoj, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Mađarskoj, Španiji, Kini, Indiji, Filipinima, Ekvadoru, Saudijskoj Arabiji, Farskim Ostrvima i Senegalu.

Na tri najveća Smart Grid tendera u svetu u 2014. godini, Arizona Public Servis, Excel Energy - Denver i Electricity North West Limited (ENWL) - Manshester, Schneider Electric iz Novog Sada je izabran za najboljeg ponuđača, a njegov ADMS softver je ocenjen kao najbolje ponuđeno tehničko rešenje.

"Osnovna svrha ADMS softvera jeste da se korišćenjem vrhunskog ekspertskog znanja iz oblasti energetike i softverskog inžinjeringa, na najracionalniji način, iskoriste svi raspoloživi elektroenergetski kapaciteti u električnim distributivnim sistemima, sa posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije, i na taj način ostvare milionske uštede i spreči prekomerno zagađivanje životne sredine istakao je direktor "Šnajder elektrik DMS NS", Dragan Popović.

Razvoj ovog softvera je počeo 1995. godine, a u 2000. godini, tada "DMS grupa" Novi Sad, razvila je svoj originalni industrijski proizvod - DMS Softver. Vrlo brzo su interesovanje za DMS Softver pokazala sva elektrodistributivna preduzeća na ovim prostorima, a kroz rad sa partnerima, stvoreni su uslovi za praktičnu primenu DMS Softvera u svim najvećim gradovima i elektrodistributvnim preduzećima u svetu.

U februaru 2012. francuska kompanija "Šnajder elektrik" je proglasila Novi Sad za svoj glavni kompetitivni razvojni centar za Smart Grid IT tehnologije, što je otvorilo prostor za zapošljavanje više od 1.000 mladih stručnjaka u tom centru.U njemu je danas zaposleno 850 vrhunskih stručnjaka, 150 saradnika sa Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, od kojih je oko 40 sa titulom doktora nauka.

"Šnajder elektrik DMS NS" već niz godina sprovodi i aktivnu politiku stipendiranja studenata kojima se nakon školovanja, omogućuje da nastave svoju karijeru u kompaniji. U maju 2012. godine, taj centar iz Novog Sada osnovao je i Fondaciju "Centar za mlade talente“ čiji su ciljevi doprinos razvoju teorijskih i praktičnih znanja iz informatike, matematike i drugih oblasti i doprinos unapređivanju i praktičnoj implementaciji sistema obrazovanja iz navedenih oblasti.

Ta fondacija je od 2012. do sad obezbedila kurseve za oko 800 polaznika.Daljim razvojem postojećih projekata stvorili bi se realni uslovi da Srbija i Novi Sad postanu svetski centar za proizvodnju specijalizovanog softvera za Smart Grid i upravljanje distributivnim mrežama, koji bi mogao da se nametne kao novi svetski standard u upravljanju velikim sistemima.
 

Najnovije vesti Srbija :

13 Jul 2020 Srbija osuđena na ugalj bar još 25 godina
10 Jul 2020 Vremeplov - Na današnji dan 1856 godine: Rođen Nikola Tesla
7 Jul 2020 Koliko košta struja u Srbiji a koliko u drugim zemljama?
2 Jul 2020 Srbija će u zajedničkom preduzeću za HE na Drini imati 51% kapitala
30 Jun 2020 Prvi ugovori za kupovinu automobila na struju ove nedelje
29 Jun 2020 Srbija i RS grade tri nove hidroelektrane na Drini
29 Jun 2020 Dnevni rekordi u proizvodnji struje HE Đerdap 1 i Zvornik

 

Povezane vesti :

13 Jul 2020 Srbija osuđena na ugalj bar još 25 godina
10 Jul 2020 Vremeplov - Na današnji dan 1856 godine: Rođen Nikola Tesla
7 Jul 2020 Koliko košta struja u Srbiji a koliko u drugim zemljama?
2 Jul 2020 Srbija će u zajedničkom preduzeću za HE na Drini imati 51% kapitala
30 Jun 2020 Prvi ugovori za kupovinu automobila na struju ove nedelje
29 Jun 2020 Srbija i RS grade tri nove hidroelektrane na Drini
29 Jun 2020 Dnevni rekordi u proizvodnji struje HE Đerdap 1 i Zvornik
26 Jun 2020 Digitalni alati i platforme za održavanje i upravljanje zgradama
26 Jun 2020 Regionalno finale PowerUp! Izazova
24 Jun 2020 EPS se drži dobro, nema šteta od poplava
23 Jun 2020 Postrojenje u TENT smanjiće emisiju sumpor dioksida
23 Jun 2020 Inženjerska komora Srbije objavila registre licenciranih inženjera
23 Jun 2020 TE na Zapadnom Balkanu zagađuju vazduh šest puta više nego što je dozvoljeno
23 Jun 2020 Savetovanje Energetika 2020 okupilio 170 naučnih radnika, stručnjaka i privrednika
22 Jun 2020 Priručnik za dobijanje električne i toplotne energije iz biogasa

Web Analytics