elektroenergetika

Nema problema u radu prenosnog sistema
1 Jan 2019 - rtv

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je jutros Nacionalni dispečerski centar EMS-a i poručio da će i u novoj 2019. godini energetski sistem Srbije biti stabilan i da će građani i privreda imati stabilno snabdevanje svim energentima. "Mi se već tradicionalno 1. januara nalazimo u Dispečerskom centru EMS-a, kao u jednoj od ključnih tačaka našeg energetskog sistema i kao i svake godine želimo da u ime Ministarstva energetike, kao i svih energetskih kompanija, poželim građanima srećnu i uspešnu 2019. godinu, sa nadom da će Srbija nastaviti da se razvija", poručio je Antić tokom obilaska Dispečerskog centra zajedno sa direktorkom EMS-a Jelenom Matejić.

On je, takođe, u ime svih građana Srbije zahvalio ljudima koji rade u energetskom sektoru i čestitao im na dobroj 2018. godini koja je, kako je rekao, obeležena potpunom energetskom stabilnošću Srbije.

Direktorka EMS-a Matejić je kazala da je već tradicija da prvi dan u novoj godini zajedno sa ministrom Antićem dočekuje u srcu elektroprenosnog sistema Srbije.

"Ovde u Dispečerskom centru, gde ljudi danonoćno, sedam dana u nedelji i 365 dana u godini brinu da sistem bude pouzdan i siguran i da bude mirna i svetla svaka Nova godina i svi dani u njoj", naglasila je Matejić.

Ona je rekla da je to rezultat vrednog rada i svih aktivnosti koje je EMS imao u prethodnoj godini i da su u svim predviđenim rokovima i kvalitetu obavljeni planirani remonti, rekonstrukcije i izgradnja novih infrastrukturnih objekata i novih sistema modernizacije koji poboljšavaju uslove rada i čine da imamo sigurnu i stabilnu prenosnu mrežu i stabilan prenosni sistem.

"Mi smo ponosni na 2018. godinu, zato što smo uspeli da očuvamo državne interese cele Srbije, koja uključuje i područje KiM. Uspeli smo da se bavimo najozbiljnijim regionalnim projektima, na primer Transbalkanskim koridorom i uspeli smo da uvedemo sisteme daljinskog upravljanja i to su novine. To su veliki strateški projekti koji će doneti još bolju budućnost našoj zemlji", rekla je Jelena Matejić.

Ona je, takođe, u ime EMS-a poželela srećnu Novu godinu svim građanima Srbije.

"Želim da im prenesem da je što se EMS-a tiče, sigurna, lepa i svetla godina pred njima i posebno da zahvalim ministru što već po tradiciji dolazi u EMS i prepoznaje značaj prenosnog sistema Srbije", poručila je čelnica EMS-a.

Izvršni direktor za upravljanje i tržište u EMS-u Aleksandar Kurćubić rekao je da je novogodišnja noć protekla bez ikakvih problema, da su svi potrošači bili snabdeveni strujom, kao i da je bilo dovoljno energije.

"Nije bilo problema u radu prenosnog sistema koji radi sigurno i stabilno. Energije ima dovoljno, tako da i u predstojećem periodu očekujemo da neće biti problema", dodao je Kurćubić.


Povezane vesti SRBIJA

14 Apr 2021 Sporazum za Transbalkanski koridor od Obrenovca do Bajine Bašte rts

13 Apr 2021 Izgradnja Transbalkanskog koridora značajna za energetsku stabilnost Srbije i Crne Gore ekapija, EE

28 Mar 2021 SISTEMA ZA DINAMIČKO RAČUNANJE LIMITA DALEKOVODA U EMS ems

19 Mar 2021 Izraelci će blizu Idvora izgraditi vetroparak "Pupin" rtv

22 Feb 2021 Potpisan sporazum o dodeli 12,5 miliona evra za Transbalkanski koridor telegraf, EE

9 Feb 2021 Da li novi Zakon o OIE najavljuje novu eru solarne energije u Srbiji? ekapija

1 Feb 2021 Podrška izgradnji Transbalkanskog energetskog koridora dnevnik

14 Jan 2021 Kupovina od 7 miliona brine komšije b92

13 Jan 2021 EMS: Naši dispečeri sprečili "blekaut" u regionu blic

13 Dec 2020 Pančevo dobija vetroelektranu sa 60 vetrenjača ekapijaWeb Analytics