elektroenergetika

CIRED-Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama
24 Sep 2016 - bbn

Nacionalni komitet CIRED Srbije (CIRED Srbija) u saradnji sa nacionalnim komitetima CIRED Crne Gore, Rumunije, i drugim komitetima, kompanijama i stručnjacima iz ostalih zemalja regiona organizuje 10. jubilarno savetovanje o elektrodistributivnim mrežama Srbije, sa regionalnim učešćem, Vrnjačka Banja, 26 -30. septembar 2016.

IX Savetovanju prisustvovalo je 690 registrovanih učesnika. Broj komercijalnih učesnika ove godine dostigao je rekordni broj od čak 59 kompanija. Takođe, sa 114 učesnika iz inostranstva, savetovanje je još jednom potvrdilo svoj regionalni karakter. Od preko 140 prijavljenih radova, za prezentovanje na skupu prihvaćena su 104 rada. Uvereni smo da će i jubilarno deseto Savetovanje biti izuzetna prilika za susret naučnika, stručnjaka, poslovnih ljudi, direktora elektrodistributivnih kompanija, inženjera iz oblasti distribucije, proizvođača, korisnika i servisera energetske i druge opreme za distribuciju, profesora i istraživača, konsultanata i projektanata, menadžera i eksperata iz svih oblasti koje imaju udela u funkcionisanju distributivnih sistema. Prisustvo stručnjaka iz regiona na svim prethodnim savetovanjima, potvrđuje potrebu da se razmenom iskustava iz prakse i naučnih istraživanja u oblasti distribucije električne energije, što sveobuhvatnije razmotre problemi koji su karakteristični za ovaj naš region. Povezuju nas brojne sličnosti u stepenu razvoja tehnologije, reorganizacije i menadžmenta, kako u eksploataciji i upravljanju distributivnim mrežama, tako i procesima restrukturiranja, deregulacije i privatizacije.

Službeni jezici na Savetovanju biće srpski i engleski (biće organizovan simultani prevod sa srpskog na engleski jezik i obrnuto).

Organizator:

Nacionalni komitet CIRED Srbije je profesionalna i stručna organizacija, posvećena razmeni znanja i iskustva u oblasti distribucije električne energije. Okuplja istaknute stručnjake iz elektrodistributivnih organizacija, elektrotehničkih fakulteta i instituta, projektnih, izvođačkih i proizvodnih organizacija sa teritorije Srbije i regiona.Pokrovitelj:

CIRED - Međunarodna konferencija za elektrodistribuciju (Congrès International des Réseaux Electriques de Distribution, franc.) je vodeći forum za susrete međunarodne elektrodistributivne zajednice.

Zemlje regiona se nalaze na sličnom tehničkom nivou razvoja i prakse distribucije električne energije i sa sličnim problemima u eksploataciji i upravljanju distributivnim mrežama ali na različitim stepenima procesa restrukturiranja, deregulacije i privatizacije elektroprivrede i pred sličnim izazovima otvaranja tržišta električne energije.

Savetovanje treba da obezbedi razmenu znanja i iskustva o zajedničkim problemima razvoja tehnologije, reorganizacije i modernizacije distribucije električne energije u regionu. U okviru savetovanja će se organizovati i interesantna izložba opreme i usluga kompanija iz regiona.

Ko treba da prisustvuje Savetovanju?

•Menadžeri elektrodistributivnih kompanija

•Inženjeri eksperti za određene oblasti distribucije

•Korisnici i serviseri energetske i druge opreme za distribuciju

•Proizvođači energetske i druge opreme za distribuciju

•Profesori i istraživači

•Konsultanti i projektanti

CIRED Srbija, kao sledbenik JUKO CIRED-a u pripremi savetovanja stekao je značajno iskustvo zahvaljujući prethodnim skupovima od kojih su poslednjih pet bili regionalnog karaktera i od strane velikog broja učesnika ocenjeni kao najznačajniji skupovi iz oblasti distribucije električne energije u regiji.

Povezane vesti SRBIJA

24 Sep 2016 CIRED-Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama bbn

25 Avg 2016 10. JUBILARNO CIRED SAVETOVANJE U SRBIJI bbn

23 Okt 2015 EPS: Za 10 godina nova distributivna mreža b92

3 Nov 2014 PRVI KORAK SNIMANJE KVALITETA EL. ENERGIJE energyobserver

22 Sep 2014 Deveto savetovanje o elektrodistributivnim mrežama cired

11 Nov 2012 OIE izazov za distributere kWh

1 Okt 2012 Distribucija vodi napred kWh

20 Sep 2012 Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama ekapija

27 Sep 2010 Savetovanje o elektrodistribuciji u Vrnjačkoj Banj s media

25 Sep 2010 EPS najavljuje uvođenje naprednih mreža u Srbiji blicWeb Analytics