elektroenergetika

PROJEKAT VE "HRGUD" ZNAČAJAN ZA EKONOMSKI RAZVOJ
14 Sep 2020 - srna

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, od velikog značaja za ekonomski razvoj Republike Srpske.

Đokić je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj /KfW/ rekao da je realizacija ovakvih projekata prioritet u narednom periodu, te istakao važnost ubrzanja svih aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

On je istakao da je lokacija Hrgud jedna od najboljih lokacija u Republici Srpskoj sa stanovišta vjetropotencijala, ali i drugih aspekata, saopšteno je iz Ministarstva eneregetike i rudarstva Republike Srpske.

"Na sastanku smo razgovarali o dosada preduzetim aktivnostima vezanim za realizaciju ovog projekta, kao i o narednim koracima koje treba preduzeti", rekao je Đokić.

U saopštenju se dodaje da je direktor Njemačke banke za obnovu i razvoj Adam Drozdol izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa institucijama Republike Srpske i potvrdio spremnost banke da ubrza sve aktivnosti na realizaciji projekta vjetroelektrane "Hrgud".

On je naglasio da Njemačka banka za obnovu i razvoj u Republici Srpskoj vidi stalnog i pouzdanog partnera, sa kojim želi da sarađuje i u budućnosti, te da će učiniti sve sa svoje strane da se zajednički projekti i u budućnosti uspješno realizuju.

U Ministarstvu energetike i rudarstva danas je održan sastanak sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj, a sastanku su, osim Đokića, prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" Luka Petrović.

U saopštenju se navodi da je tema sastanka bila realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, koja se finansira iz kreditnih sredstava Njemačke banke za obnovu i razvoj.

Povezane vesti BALKAN

5 Mar 2021 RiTE Ugljevik ISKAZAO DOBIT OD PREKO 1,5 MILIONA KM srna

9 Feb 2021 ERS odustala od POSKUPLJENJA STRUJE blic

31 Jan 2021 ERS: ZA SANACIJU MREŽE BIĆE ULOŽENO 386 MILIONA KM srna

7 Dec 2020 POČELA IZGRADNjA PRVE VJETROELEKTRANE U SRPSKOJ srna

17 Nov 2020 RS: Sporazumom o hidroelektranama ne krši se odluka Ustavnog suda BiH slobodnaevropa

21 Okt 2020 Trebinje: Solarna elektrana na mreži do 2022. b92

5 Okt 2020 KONCESIJA ZA SOLARNU ELEKTRANU TREBINjE JEDAN srna

14 Sep 2020 PROJEKAT VE "HRGUD" ZNAČAJAN ZA EKONOMSKI RAZVOJ srna

31 Jul 2020 RS gradi prvi vetropark: Investicija od 66 miliona evra b92

30 Jun 2020 Otpremnine u ERS-u od 11 do preko 25 hiljada evra b92Web Analytics