ELEKTROENERGETIKA

elektro energetika firma 1 elektro energetika firma 2 elektro energetika firma 3

VESTI BALKAN

EPBiH: Smjenski rad bez napuštanja objekata
30 Mar 2020 - energetikanet
Kako bi se osigurala stabilnost energetskog sustava, kontinuitet u proizvodnji električne i toplinske energije te uredna opskrba kupaca, 167 radnika Elektroprivrede BiH (EPBiH) rade 14 dana u dvije smjene bez napuštanja proizvodnih objekata. U pogonu su dva bloka u TE Tuzla i jedan u TE Kakanj, što zadovoljava potrebe Federacije BiH za električnom i toplinskom energijom za grijanje Tuzle, Lukavca i Kaknja.

Svih 11 agregata hidroelektrana na Neretvi je raspoloživo i u pogonu su u skladu s potrebama za električnom energijom, javlja EPBiH.


Zatvoreni ciklus

Rad u proizvodnim jedinicama EPBiH odvija se po principu tzv. zatvorenog ciklusa koji podrazumijeva potpunu izolaciju zaposlenika u prostorima termoelektrana i hidroelektrana u trajanju od 14 dana.

U TE Tuzla u izolaciji je 117 zaposlenika, u TE Kakanj 20 i u hidroelektranama na Neretvi njih 16 koji upravljaju blokovima i agregatima.


Male hidroelektrane

Istovremeno, u kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana su zaposlenici koji će nakon detaljnog zdravstvenog pregleda zamijeniti svoje kolege koji trenutačno rade u izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama.

U malim hidroelektranama, a koje su u sastavu EPBiH i koje su organizirane kroz djelatnost proizvodnje u distributivnim podružnicama, u sigurnosnoj zoni rada je šest zaposlenika Elektrodistribucije Bihać i četiri zaposlenika Elektrodistribucije Tuzla.

VESTI BALKAN - više vesti - pretraga vesti

31 Maj 2020 CG:Za HE Komarnica predviđena investicija od 246mE analitika

31 Maj 2020 S.Makedonija: Potpisani ugovori za gradnju SE balkangreenenergy

31 Maj 2020 HEP namjerava graditi novu vjetroelektranu energetikanet

24 Maj 2020 Hrvatska sve bolja u energetskoj tranziciji energetikanet

12 Maj 2020 Šest decenija postojanja HE „Perućica“ analitika

5 Maj 2020 Hrvatska: Još malo do 1 GW iz OIE energetikanet

5 Maj 2020 Jugoistočna Evropa i napuštanje lignita ekapija

15 Apr 2020 CG: U požarima uništeni i stubovi b92

Web Analytics