ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 10.11.2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Pretražite vesti Balkan:

 

VESTI BALKAN

     

    NAZAD
HE Piva: Potpisan ugovor o rekonstrukciji agregata   3 Feb 2019 - analitika

Najnovije vesti Balkan :

18 Feb 2019 CG: Struja skuplja do šest odsto
13 Feb 2019 RS ukida subvencije za izgradnju mHE
11 Feb 2019 CGES: Veći gubici neće poskupiti struju
11 Feb 2019 RS: Struja za privrednike SKUPLJA 4,9 odsto
11 Feb 2019 Albanija: Zaustavljena izgradnja novih HE
6 Feb 2019 RS: Kilovati i dalje po starom!
3 Feb 2019 HE Piva: Potpisan ugovor o rekonstrukciji agregata

 

Povezane vesti :

13 Jan 2019 EPCG može povećati cijenu struje do kraja godine
10 Sep 2018 CG: Devet kompanija zainteresovano za izgradnju SE
9 Jul 2018 Hrvatska dobiva najveću sunčanu elektranu
31 Maj 2018 EPCG u prednosti u ranim fazama otvaranja tržišta
31 Maj 2018 CG: Raspisan javni poziv za izgradnju SE
7 Mar 2018 Zagađenje ne poznaje državne granice
19 Feb 2017 CG:Povlašćenim proizvođačima isplaćeno 4,5 miliona
2 Jan 2018 EPCG: Akumuliran gubitak od pokriven iz kapitala
16 Avg 2017 ERS: Sumnjiva prodaja viška električne energije
3 Jul 2017 CG: Struja gasi KAP
1 Jun 2017 A2A prodaje akcije u EPCG
19 Mar 2017 CGES: Ove godine investicije 40 miliona eura
16 Feb 2017 Projekat drugog bloka TE u Pljevljima
7 Feb 2017 CG: U OIE investirano skoro 180 miliona eura
4 Dec 2016 CG: Završeno polaganje podmorskog kabla

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i direktor Integracije kompanije Litostroj Damjan Kolenko, u ime konzorcijuma renomiranih kompanija: Litostroj Power d.o.o, Končar - Generatori i motori d.d. i Elektroremont d.o.o. Subotica – prvorangiranog izvođača radova u postupku javnih nabavki, potpisali su danas u Plužinama ugovor o generalnom remontu drugog agregata u HE “Piva”. Vrijednost projekta je 1.767.404 eura bez PDV-a. Rok za završetak posla je osam mjeseci, a u okviru kapitalnog remonta biće zamijenjeni istrošeni i nefunkcionalni djelovi, čime će se znatno poboljšati performanse agregata, produžiti njegov radni vijek i obezbijediti visok stepen pogonske spremnosti i sigurnosti u radu u dužem periodu.

Direktor Integracije Litostroja, Damjan Kolenko, nakon potpisivanja ugovora izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je konzorcijum u čije ime je stavio potpis na ugovor bio prvorangirani na, kako je kazao, izuzetno zahtjevnom tenderu rekonstrukcije druge mašine u HE “Piva”.

-Naišli smo na izuzetnu podršku menadžmenta i zaposlenih u HE “Piva” i ne sumnjam da ćemo u roku završiti sve preuzete obaveze. Litostroj je veoma angažovan na rekonstrukcijama energetskih objekata u cijelom regionu, kao i u skandinavskim zemljama, tako da će nam sva ta iskustva dobro doći i poslužiti da i ovaj posao završimo onako kako najbolje znamo, rekao je Kolenko.

Izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, pohvalio je menadžment HE “Piva” zbog kvalitetno realizovanih projekata u prethodnoj godini i istakao opredijeljenost izvršnog menadžmenta Kompanije da investira u proizvodnje objekte, ali u kadrovske potencijale.

-Ovdje je tokom prethodne godine odrađen izuzetno dobar posao i u dijelu tehničkog poboljšanja objekta i uslova za boravak i rad zaposlenih. Ovo je izuzetno važan projekat i siguran sam da će biti brzo i kvalitetno završen kao i kapitalni remont prvog agregata. Uz ovaj i rekonstukciju trećeg agregata koja se očekuje 2021. godine, dobićemo novu elektranu koja će biti pouzdan i siguran proizvođač i u narednom peridu. Iskoristio bih priliku da pored menadžmenta Hidroelektrane pohvalim i učinak ostalih Direkcija u EPCG, kao i izuzetno kvalitetnu podršku koju smo dobili od Direkcije za nabavke, istakao je Noveljić.

Agregat A2 u pogonu je od početka rada HE „Piva“, 1976. godine. I pored kvalitetnog održavanja, usljed duge eksploatacije, došlo je do funkcionalne istrošenosti statičkih i rotirajućih djelova, tako da su tehničke službe HE “Piva” procijenile da je neophodan kapitalni remont druge mašine.

Početak glavnih radova treba očekivati u aprilu, a precizan datum biće usaglašen sa Planom Direkcije za upravljanje energijom. Zbog povećanog obima posla remont će se, pored HE “Piva”, dijelom realizovati i u fabrici izvođača radova.
 
Web Analytics