ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

ENGLISH
MOBILNI
FACEBOOK

Pretražite vesti Balkan:

 

VESTI BALKAN

         NAZAD
HE Piva: Potpisan ugovor o rekonstrukciji agregata   3 Feb 2019 - analitika

Najnovije vesti Balkan :

30 Jun 2020 Otpremnine u ERS-u od 11 do preko 25 hiljada evra
29 Jun 2020 CG: Geološko istraživački radovi za vjetroelektranu Gvozd
25 Jun 2020 Elektroprenos BiH ulaže preko milion evra u obnovu mreže
25 Jun 2020 Potpisan ugovor za ekološku rekonstrukciju TE „Pljevlja“
25 Jun 2020 Započela gradnja najveće hrvatske sunčane elektrane
24 Jun 2020 Vetropark u Hercegovini napreduje punom parom
23 Jun 2020 Grčka: Uvode obavezne punjače za električne automobile u javnim i privatnim zgradama

 

Povezane vesti :

25 Jun 2020 Potpisan ugovor za ekološku rekonstrukciju TE „Pljevlja“
25 Jun 2020 Započela gradnja najveće hrvatske sunčane elektrane
7 Jun 2020 RS:OBNOVLJENA EKOLOŠKA DOZVOLU ZA HE BUK BIJELA
31 Maj 2020 CG:Za HE Komarnica predviđena investicija od 246mE
24 Maj 2020 Hrvatska sve bolja u energetskoj tranziciji
9 Dec 2019 Kabl velika šansa za valorizaciju potencijala
16 Nov 2019 Podmorski kabl između Crne Gore i Italije pušten
11 Nov 2019 CG: Najjeftinija struja za industrijske potrošače
26 Avg 2019 CG: Projekat pomorskog kabla je nerentabilan?
25 Jul 2019 CG:Iz obnovljivih izvora 20% struje 2022. godine
10 Jun 2019 Ko bi opet Taru da pretvara u baru?
4 Jun 2019 CRNA GORA I ITALIJA SPOJENE POVODNIM KABLOM
30 Maj 2019 NE ODUSTAJU OD HE NA MORAČI
13 Jan 2019 EPCG može povećati cijenu struje do kraja godine
10 Sep 2018 CG: Devet kompanija zainteresovano za izgradnju SE

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i direktor Integracije kompanije Litostroj Damjan Kolenko, u ime konzorcijuma renomiranih kompanija: Litostroj Power d.o.o, Končar - Generatori i motori d.d. i Elektroremont d.o.o. Subotica – prvorangiranog izvođača radova u postupku javnih nabavki, potpisali su danas u Plužinama ugovor o generalnom remontu drugog agregata u HE “Piva”. Vrijednost projekta je 1.767.404 eura bez PDV-a. Rok za završetak posla je osam mjeseci, a u okviru kapitalnog remonta biće zamijenjeni istrošeni i nefunkcionalni djelovi, čime će se znatno poboljšati performanse agregata, produžiti njegov radni vijek i obezbijediti visok stepen pogonske spremnosti i sigurnosti u radu u dužem periodu.

Direktor Integracije Litostroja, Damjan Kolenko, nakon potpisivanja ugovora izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je konzorcijum u čije ime je stavio potpis na ugovor bio prvorangirani na, kako je kazao, izuzetno zahtjevnom tenderu rekonstrukcije druge mašine u HE “Piva”.

-Naišli smo na izuzetnu podršku menadžmenta i zaposlenih u HE “Piva” i ne sumnjam da ćemo u roku završiti sve preuzete obaveze. Litostroj je veoma angažovan na rekonstrukcijama energetskih objekata u cijelom regionu, kao i u skandinavskim zemljama, tako da će nam sva ta iskustva dobro doći i poslužiti da i ovaj posao završimo onako kako najbolje znamo, rekao je Kolenko.

Izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, pohvalio je menadžment HE “Piva” zbog kvalitetno realizovanih projekata u prethodnoj godini i istakao opredijeljenost izvršnog menadžmenta Kompanije da investira u proizvodnje objekte, ali u kadrovske potencijale.

-Ovdje je tokom prethodne godine odrađen izuzetno dobar posao i u dijelu tehničkog poboljšanja objekta i uslova za boravak i rad zaposlenih. Ovo je izuzetno važan projekat i siguran sam da će biti brzo i kvalitetno završen kao i kapitalni remont prvog agregata. Uz ovaj i rekonstukciju trećeg agregata koja se očekuje 2021. godine, dobićemo novu elektranu koja će biti pouzdan i siguran proizvođač i u narednom peridu. Iskoristio bih priliku da pored menadžmenta Hidroelektrane pohvalim i učinak ostalih Direkcija u EPCG, kao i izuzetno kvalitetnu podršku koju smo dobili od Direkcije za nabavke, istakao je Noveljić.

Agregat A2 u pogonu je od početka rada HE „Piva“, 1976. godine. I pored kvalitetnog održavanja, usljed duge eksploatacije, došlo je do funkcionalne istrošenosti statičkih i rotirajućih djelova, tako da su tehničke službe HE “Piva” procijenile da je neophodan kapitalni remont druge mašine.

Početak glavnih radova treba očekivati u aprilu, a precizan datum biće usaglašen sa Planom Direkcije za upravljanje energijom. Zbog povećanog obima posla remont će se, pored HE “Piva”, dijelom realizovati i u fabrici izvođača radova.
 
Web Analytics