ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 10.11.2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Pretražite vesti Balkan:

 

VESTI BALKAN

     

    NAZAD
GEN-I nudi energetsku samoopskrbu   26 Nov 2016 - seebiz

Najnovije vesti Balkan :

23 Jun 2019 EPCG: Elektrane proizvele 87,3 odsto planiranog
23 Jun 2019 HEP-ove hidroakumulacije su pune
23 Jun 2019 Slovenija neće graditi HE na Muri
17 Jun 2019 Izgradnja prve VE u Republici Srpskoj
10 Jun 2019 VE Možura počela probni rad
10 Jun 2019 Ko bi opet Taru da pretvara u baru?
4 Jun 2019 UN: Alarmantni nivo zagađenja vazduha

 

Povezane vesti :

23 Jun 2019 Slovenija neće graditi HE na Muri
26 Mar 2018 Slovenija forsira čak sedam hidroelektrana na Muri
24 Apr 2017 Nuklearka Krško u Sloveniji ponovo radi
19 Mar 2017 Hrvatska šesta u Europi prema udjelu obnovljivaca
28 Avg 2016 I Crna Gora priprema berzu električne energije
24 Nov 2015 Neće biti drugog bloka NE Krško!
15 Nov 2015 Gradit će se dalekovod između Slovenije i Mađarske
11 Jun 2015 RWE ušao i na slovensko tržište električne energij
21 maj 2015 Drugi blok NE Krško mogao bi biti skuplji od plana
21 Maj 2015 Slovenija povećava namet za obnovljivce
13 Maj 2015 IV savjetovanje CIGRE - Crnogorskog komiteta
2 jun 2014 CG:Uskoro kreće gradnja 10 malih elektrana
26 Feb 2014 Deset novih HE na Savi u idućih 20 godina
27 Jan 2014 Čeka se revizija projekta TE Šoštanj
4 Mar 2013 EIB još finansira projekte sa fosilnim gorivom

Grupa GEN-I je u Staroj gradskoj elektrani u Ljubljani (Stari Mestni elektrarni) premijerno predstavila novu uslugu GEN-I Sonce, koja će kućanstvima i malim poduzetnicima u Sloveniji značajno pojednostaviti donošenje odluke vezane uz samoopskrbu električnom energijom dobivenom od Sunca. GEN-I, tako, kao prvi u regiji ulazi na tržište samoopskrbe te će slovenskim korisnicima omogućavati izgradnju mikro solarnih elektrana po principu „ključ u ruke". Riječ je o inovativnom projektu koji će omogućiti okolišno i ekonomski održiv prelazak u energetsku neovisnost. Pomnim odabirom vrhunskih slovenskih partnera GEN-I osigurava pouzdanost investicije i dug životni vijek solarnih elektrana.

Grupa GEN-I od svog osnutka kreira trendove na slovenskom i regionalnom energetskom tržištu. Prilikom dolaska na slovensko tržište 2006. godine potaknuli su konkurenciju i osigurali bitno niže cijene električne energije za slovensku industriju. Uslijedile su ponude Poceni elektrika i Poceni plin koje su, svaka za sebe, pomicale granice u razvoju tržišta električne energije i zemaljskog plina. S ponudom Jeftina struja 2013. godine GEN-I je unio promjene na tržištu opskrbe električnom energijom i u Hrvatskoj. Rad Grupe, razvoj novih proizvoda i usluga te ostali poslovni potezi vođeni su odlukama u korist krajnjeg korisnika i okoliša. GEN-I snažno podupire održivi razvoj i što brži prelazak u »bezugljično« društvo, a sada je otišao korak dalje i učinio važan korak na putu do samoopskrbe kućanstava solarnom energijom.

Predsjednik uprave Grupe GEN-I, dr. Robert Golob, je izjavio:
- U trenutku kada na globalnoj razini nastojimo prijeći na energetske sustave kojima upravljaju obnovljivi izvori i u Sloveniji je došao trenutak za zeleni energetski proboj i trenutak da napravimo odlučan korak u smjeru energetske samoopskrbe svakog pojedinca. Imamo jedno od najnaprednijih zakonodavstava u Europi na ovom području, imamo vrhunske proizvođače naprednih tehnologija i odgovarajuće prirodne uvjete. Imamo sve što nam je potrebno da postanemo narod s najvećom razinom samoopskrbe u Europi.
Kako bi se to realiziralo GENI-I je stvorio rješenje – uslugu GEN-I Sonce.

Riječ je o cjelovitoj usluzi koja će kućanstvima i malim poduzetnicima značajno pojednostaviti put do energetske samoopskrbe solarnom energijom, a samim time i energetsku neovisnost. Unatoč u potpunosti individualiziranoj i energetskim potrebama pojedinaca prilagođenoj konfiguraciji elektrane te ostalih energetskih uređaja, kao što je primjerice toplinska pumpa, sama izvedba će za investitora biti iznimno jednostavna. Naime, prema želji investitora u njegovo ime će sve aktivnosti - od individualnog savjetovanja, pripreme projektne dokumentacije, dobivanja dozvola, do montaže, daljinskog nadzora i održavanja - obaviti stručnjaci GEN-I Sonca.

Budući da je investicija u mikro solarnu elektranu dugotrajna, jer je njezin životni vijek 30 i više godina, iznimno je važno da je sagrađena od kvalitetnih komponenti pouzdanih proizvođača koje će omogućiti očekivanu i besprijekornu proizvodnju električne energije dugi niz godina. Upravo zato je GEN-I posebnu pozornost posvetio izboru ponuđača i odabrao isključivo tehnologije najinovativnijih slovenskih proizvođača - BISOL Group, d.o.o., Letrika Sol, d.o.o. i Sol navitas, d.o.o. za solarne elektrane i tvrtku Termo-tehnika, d.o.o. za toplinske pumpe.
 
Web Analytics