ELEKTROENERGETIKA

Sajt EE postoji od 10.11.2006. godine, sa namerom da se sve informacije iz elektroenergetike, nadju na jednom mestu.

Pretražite vesti Balkan:

 

VESTI BALKAN

     

    NAZAD
RS: Izgradnja TE Stanari veoma važna za Srpsku   12 Maj 2016 - energetikars

Najnovije vesti Balkan :

23 Jun 2019 EPCG: Elektrane proizvele 87,3 odsto planiranog
23 Jun 2019 HEP-ove hidroakumulacije su pune
23 Jun 2019 Slovenija neće graditi HE na Muri
17 Jun 2019 Izgradnja prve VE u Republici Srpskoj
10 Jun 2019 VE Možura počela probni rad
10 Jun 2019 Ko bi opet Taru da pretvara u baru?
4 Jun 2019 UN: Alarmantni nivo zagađenja vazduha

 

Povezane vesti :

30 Jul 2018 Izvoznici električne energije iz BiH
26 Jun 2017 RS: Struja POSKUPELA, a elektrane dobile OLAKŠICE
22 Maj 2017 HEP pregovara o preuzimanju Termoelektrane Stanari
2 Mar 2017 Otvara se tržište električne energije u BIH
9 Feb 2017 'Stanari' oživeli izvoz
29 Sep 2016 Radnici u Srpskoj grade 15 malih hidroelektrana
26 Sep 2016 TE Stanari počela komercijalni rad
23 Maj 2016 TE Stanari poboljšaće energetski bilans Srpske
12 Maj 2016 RS: Izgradnja TE Stanari veoma važna za Srpsku
14 Feb 2016 900 RADNIKA IZ BIH PROIZVODI STRUJU ZA STRANO TRŽI
10 Jan 2016 Počelo testiranje TE Stanari
19 Nov 2015 TE Stanari na mreži u decembru
31 Avg 2015 ERS: Puštena u rad mini hidroelektrana Zapeće
5 Jun 2015 TE Gacko 2 će biti u vlasništvu RS
28 Maj 2015 RS: Donfang zainteresovan za izgradnju novog bloka

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je u razgovoru sa delegacijom kineske kompanije „Dongfang elektrik korporejšn“ i predstavnicima EFT grupe da projekat izgradnje Termoelektrane /TE/ „Stanari“ ima veliki značaj za Srpsku i da će u ovoj godini uticati na rast industrijskog obima proizvodnje.

Đokić je tokom susreta u Banjaluci napomenuo da je Vlada Republike Srpske, u okviru svojih mogućnosti, dala maksimalnu podršku i pomoć da projekat bude realizovan u najkraćem roku.

On je čestitao predstavnicima EFT-a i kompanije „Dongfang“ na uspješno realizovanom projektu izgradnje TE „Stanari“, kao prvom zajedničkom projektu, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

„Izgradnjom TE Stanari, kompanije Dongfang elektrik korporejšn i EFT grupa pokazale su da se projekat može uspješno realizovati na zadovoljstvo svih strana, i to u rokovima koji su kraći od predviđenih, čime su dodatno potvrdili svoje dobre namjere i ozbiljnost“, naglasio je Đokić.

On je podsjetio da su kineska kompanija „Dongfang elektrik korporejšn“ i Vlada Republike Srpske ranije potpisale Memorandum o saradnji u vezi sa stvaranjem preduslova za realizaciju projekta izgradnje TE „Gacko 2″.

Đokić je istakao da će Vlada Republike Srpske nastaviti da vodi otvorenu politiku i da daje podršku svim investitorima, posebno onim koji su se dokazali uspješno realizovanim projektima.

On je podsjetio da je Republika Srpska dala veliki značaj razvoju energetike dajući joj ulogu pokretača cjelokupnog društveno-ekonomskog razvoja.

Predsjednik kompanije „Dongfang“ Si Zefu istakao je da je ova kineska kompanija, nakon što je potpisala Memorandum o saradnji, zainteresovana da nastavi saradnju sa Republikom Srpskom kako bi bio realizovan projekat izgradnje Termoelektrane „Gacko 2″.

On je izrazio spremnost za realizaciju drugih termoenergetskih, hidroenergetskih i projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Zefu je rekao da je Kina spremna da pomogne ekonomski razvoj zemalja u Evropi, a izgradnja energetskih projekata je najbolji način da se to postigne, te dodao da je riječ o državnoj kompaniji i najvećem proizvođaču energetske opreme u svijetu.

Predsjednik Upravnog odbora EFT grupe Vuk Hamović upoznao je Đokića da će do kraja juna biti završena faza primopredaje objekta TE „Stanari“, nakon čega će termoelektrana biti na mreži u punom kapacitetu.
 
Web Analytics